Wednesday, March 11, 2009

BORING GILER


kalo lah aku tau yang 2 hari nie lecture semua tak de..g kursus, cuti n sebagainya..aku dah balik umah dah lepas gi umah anak-anak yatim ari tu..tak lah aku kena bertapa kat bilik nie...bosan doh...dah ar aku duduk kat perlis nie..mak ai..susah giler nak kuar g mane2 pon...yang aku tak faham ape lah salahnye semua lecture aku nie bagi tau awal2 yang diorang banyak hal...senang aku nie..baik aku melepak kat umah..dapat gak aku tgk muka family aku..kucing2 aku...nie nk duduk je kat sini..nak kuar masing2 malas...aku nie lagi malas nak bergerak ke mane2...




nasib sabtu hari tu aku g umah anak2 yatim..hari ahad dah sah2 cuti..terperok dalam bilik jugak..isnin cuti lagi..selasa semua lecture tak buat kelas...hari nie patotnye ada kelas terjemahan je tapi lecture tu tak sihat lak..dia amik mc..aku yang tak tahan nak duduk dalam bilik nie...aku tepon mama aku..aku cakap ar yang aku dah nak giler...mak aku leh lak tanya aku balik "tp tak giler lah kan"..eheh..maen2 lak.


aku nak belajar malas lah pulak...dah muak dah belajar..baca pon tak masuk otak beb...aku tengok kwn2 dalam bilik nie pon dah giler...hahaha...semua jd serabut dah..yang kawan aku sorng nie baru dduk perok dalam bilik start petang semalam di dah rasa bosan..ape tah lagi aku yagn dah duduk dari hari ahad ari tue...huhuhu..

Friday, March 6, 2009

DEMI ANAK-ANAK YATIM











wah..aku tak sangka ape yang aku buat hari nie..nie lah pengalaman aku yang paling manis dan adalah pengalaman yang perit sikit...aku dah ditugaskan dengan lagi 2 org rakan jd team peralatan dan multimedia...yang peritnya kitaorg baru semalam nak mula meminjam barang2 yang kitaorg perlukan utk program tu nanti..dah lah pegawai kat unit tu dah bertolak ansur dengan kitaorg untuk bagi pinjam dan amik hari nie..padahal sebarang peminjaman kena dibuat 3 hari sebelum..tapi diorg bertolak ansur dgn kitaorg..tapi kitaorg kena mintak pengesahan dari Tuan Pengarah dulu sbb semua alatan nie perlu dibawa keluar...bukan hanya dalaman.. pagi tadi ada kelas so kitorg melencong jap, g lah cari PA pengarah..Pengarah meeting lah pulak..so mmg lah meyukarkan lagi kerja aku nie..aku dah mula nak bengang dah..dah lah penat.tapi ada pembantu kat situ kata tinggal dulu..lepas 2jam datang balik..kitaorg pon g lah masuk kelas balik..2jam kemudian....perghh, pengarah tak de lagi!!! darah aku dah naik turun dah..pembantu kat situ kata petang kang datang balik..aku dengan member aku yang sorang nie terus turun balik..g makan terus..(wah dalam panas2 hati nie boleh lagi pikir nak g makan ..hahahah...) lepas dah makan aku pon start g kutip derma...wah mmg kena banyak sabar..aku terpikir pulak, macam mane lah org2 yang mintak sedekah tue..macam aku nak mintak duit diorang utk diri aku sendiri...tapi aku paling sedih dengan Perniaga-perniaga di Kafe Pentadbiran..yang bermurah hati tue mmg bagus..tapi yang aku kecil hati dengan yang berat sangat nak bagi sumbangan..kepala nie berkopiah..bila aku mintak sikit sumbangan dari dia..dia heboh pulak suruh aku mintak kat perniaga Kafe sebelah Kafe dia..ada ke patut..aku dah mula tak dapat nak kawal muka aku.. aku pegi kat pak cik kafe yang satu lagi tue..alhamdulillah..dia bagi tanpa banyak cakap..terus hulur walaupun tak banyak mane tapi keikhlasan tue yang aku hargai..aku cakap dengan kawan aku yang satu lagi tue, "tak payah lah nak g kat kafe yang satu lagi tue..kita nak mintak sumbangan utk anak2 yatim tue..tak de paksaan cuma kalo diorang terasa nak buat amal...kita bukan pemintak sedekah" aku dah nak balik dah..anak taukeh tu yang panggil aku..dia hulur duit la..maybe dia segan ayah dia wat peragai macam tue..aku terasa sangat sebab aku bukan org susah..aku org yang boleh dikata senang. ape yang aku nak semua aku dapat..ape yang aku pakai semua berjenama..cuma aku terasa sedih bila aku meletakkan diri aku sebagai salah seorg anak yatim tue..alangkah beruntungnya aku kerana sejak lahir aku hidup dalam kesenangan dan kemewahan

Thursday, March 5, 2009

SEMINAR WADAH KECEMERLANGAN KESETIAUSAHAAN



Wah..rasanye tak terlewat untuk aku ceritakan pasal pengalaman aku masa berlakunya majlis yang kitaorang dsk 4 usahakan bersama-sama...tadi baru je dapat gambar-gambar dari junior untuk gambar masa game LDK haritu..wah macam hapi giler time tue..tak sangka sungguh..hahah...memang rasa hapi sangat-sangat pon sebenarnya..habis semua tekanan dah dilemparkan masa tue...pada mulanye ada tercetus siket pertengkaran tapi semua nye hilang saat terjadinya hari tue..sebab masa tue bagi kitaorang yang penting ape yang kitaorang usahakan selama ini berjaya dengan cemerlang..
sebenarnya nak ucapkan thanks pada kawan-kawan yang banyak bertolak ansur dan budak-budak junior yang berusaha mencerikan hari tersebut..terutama dsk 2 dan dsk 1..we really have fun..go..go DSK

Wednesday, March 4, 2009

APELAH NASIB AKU DENGAN NO 3


Hahaha..aku mmg rasa yang no 3 nie banyak sangat dalam hidup aku..tarikh lahir aku 13.03.. tarikh istimewa bagi aku..03.10...tak pelah,,maybe kebetulan jelah..masa aku start jadi student aku dapat no matrik F031..hahaha....n bila first time aku duduk kat hostel aku dapat aras 3 bilik 3.5..hahaha..ok tak..tapi aku pun lama-lama dah biasa dengan no 3 nie..tapi semua nie citer sampingan je..yang aku nak citer nie sebenarnya.. haritu adalah kena buat undian untuk buat oral B.I kena cabut no ar (ceh..dah macam maen kutu pulak kan) aku pon saje amik lambat2 konon aku nak dapat no yang ujung2 ar..hahah..tapi aku tengok lame sangat budak2 nie amik no aku pun amik ar satu nombor..lagi pon time tue dah petang. aku pon dah letih nak balik dah rindu kat katil aku...aku pon bedebar2 nak buka kertas yang mengandungi nombor giliran aku untuk buat oral khamis nie...sekali aku bukak aku terus menjerit..hadoi malang nye nasib aku...kelas aku ada 33 orang dan aku jadi orang yang ke 3! TIDDDDAKKK!!!! aku tak leh nak terima jap..aku tak prepare ape2. tinggal lagi 2 hari lagi dah nak khamis..mampus aku nak cari bahan...tapi nak tak nak aku kena gak buat kan...sape nak tukar dengan aku..jadi orang ke3 pulak tue..tak de sape ar yang nak layan..hahahah...tu lah cerita aku dengan 3..k lah aku nak prepare untuk buat oral...esok tue..aku try ar cakap bi rojak punye..hahahhaha...asal aku wat kan....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...