Thursday, April 23, 2009

BUSY NYE APRIL NIE...





serius wey..bz giler aku bulan nie..macam2 yang aku kena buat..emm...nak start dari mane tah..ha..k lah..ari tue seminar...seminar lagi...emm..boleh ar tapi tekuar tajuk sikit..macam dah lari je dari tajuk asal...tapi tak pelah..bila dtg kelas ari kamis tue..aku rasa simpati sikit ar kat classmate aku..mak dia meninggalkan dunia nie..n dia tak datang pon kelas...


nie citer yang lain pulak..ke esokan hari nye aku lak yang tak datang..ewah..tak aku nak g wat medical check up..untuk nak ke Manila tue..emm..best sangat dapat balik rumah..ingatkan dirumah dapat lah aku bersantai tapi rupe2 nye kena kemas rumah..hhaha..malam tue jugak rumah aku kosong..hehehe..nasib kerusi kerajaan ada..katil kerajaan ada..tidak..duduk n tido atas lantai ar aku nie...

ke esokan hari nye aku gi Lumut untuk mmbuat pemeriksaan (ceh skema ayat aku)... wah..aku cuak giler..time nak amik darah aku untuk cek sama ada aku ada hiv or penyakit2 yang lain.. yang lawak tue abg askar tue cuak jugak ar nak amik darah aku nie..aku dah pandang tempat lain dah..aku tgh tunggu, tgh pikir bila lah jarum tue nak sampai kat tangan aku n cocok aku.. tetiba abg tue ckp kat aku..jangan jerit k..wah lagi aku takot dgr..dah masuk jarum dah kat tangan aku tapi darah tak nak kuar..sebab aku terlalu takot so darah tak mengalir.... dia suruh aku kuar n relex dulu..di amik adik aku lak..ceh adik aku pon same..hahaha..kali ke 2 yang amik darah permpuan...ganas..sakit tangan aku n lebam lah tangan ku ini..(2-3 hari gak sakit..).. pas tue g wat x-ray lak..malu betol dh lah tukang wat x-ray tue lelaki..muda lak tue..segan giler..tapi bro sorang tu mmg kena gelak je dgn aku..mane tak nye..bila dia bagi arahan untuk bukak baju semua n pakai baju khas x-ray aku tergelak ar..muka dia mcm nak wat2 selamba je suruk bukak _ _ _ ...hahahha...aku segan habis..tapi ok diorg friendly..tapi kalo dah askar tue askar gak ar..bg arahan nak x-ray pon mcm nak kawat..hehhe..

satu lagi pengalaman..mase nak balik ke hospital lumut lepas ayah aku sembahyang kat masjid, driver ayah aku terlanggar penunggang motosikal..trduduk dia kat jln raya..mmg cuak abis aku..org moto tue salah kan driver ayah aku..padahal sebenar2 nye dia yang salah...tapi abg pop(driver ayah aku) nie baik org nye.dia senyap je dia malas banyak ckp..

Monday, April 13, 2009

MACAM-MACAM















hemmm...skrg nie mmg musim ujan kat perlis nie..pastu aku nye poli pon naek air(banjir)..huhu.. aku nie lak demam tak elok2 lagi..ye ar asik terkena hujan je.. skrg nie banyak sangat asignment n exam so aku kena jaga jugak ar kesihatan aku(antibody aku lemah...) wlaupon demam aku still lagi tak layan sgt dmam tue..tak larat cam ne pon g jgk class..tak nak ar ada ponteng2 kan..tak syok lah kann...

haritu aku ada seminar la..cara penyediaan minit mesyuarat, jadual perjalanan dan buat surat..eh silap bukan seminar tapi bengkel..konon2 persediaan sebelum kitaorg keluar n jadi setiausaha/PA..tapi kan aku terus terang ckp ar..tak capai pon ape matlamat sebenar bengkel penulisan tue..mcm merapu je..tak ajar pon nak buat surat..tak ajar pon nak buat minit..aku muka mmg tak leh cover ar..terserlah kebingungan aku....teringat lak lagu Adam (aku bingung..bingung, sakit kepala ku nak tanggung)..hehehe...

kitaorg punye modul generik dah sampai kemuncaknye..kitaorg akan wat projek lawatan ke perkampungan untuk kaji sosio budaya sesebuah masyarakat..mmber2 aku nie.awal2 lah menakotkan aku..yang akn tinggal kat kampung yang bnyak kekurangan dari segi kemudahan n macam2 ar...tapi aku tak kisah..ape salah nye aku cuba merasa ape yang org lain rasa..takkan aku nak idop dalam keadaan senang je..tak nak merasa susah..(ceh ckp pandai)

ha..minggu dpan aku dah nak balik rumah..sebelum family aku pindah melaka balik baik aku mengambil kesempatan yang ada untuk selalu balik kat rumah..selagi diorg dduk kat sungai petani, kedah nie..nanti dah jauh susah pulak..hahahah....k lah nie jelah yang aku leh citer setakat nie..daaa...

Wednesday, April 1, 2009

HAPPI APRIL FOOL!!!!











wah...dah lame lak tak post kat sini kan..emm..buzy sikit la..banyak benar lah xtvt kat poly nie...n asignment lak belambak2..n semuanye nak dihantar dalam satu masa yang dekat..perhh..macam bertukang lah dalam bilik nie...huhuhu..minggu nie tak boleh balik patotnye sebab ada minggu konvo n aku lak terlibat untuk xtvt tue..bukan jadi ape pon jadi pegawai yang akan check kebersihan setiap gerai yang dibukak pada hari tue..yg bestnye aku punye mak tiri(pensyarah aku..huhu..) aku cakap jd majlis pembandaran..ada ke patot...sabo jelah..

tapi aku tak kira jugak aku nak balik....tetiba malam tadi dgn tenang nye ada penguguman yang minggu nie siswa siswi kamsis tak boleh balik sbb ada minggu konvo n hari sukan kamsis...perghh..menyirap aku dgr..padahal macam2 hal aku nak uruskan kat umah tu..barang2 aku tak packing lagi..n aku rasa lepas nie mcm2 xtvt yg buat aku tak balikk..
smlm aku terus tepon mak aku lah kan suruh di tepon pengetua kamsis yang mintak kebenaran utk aku balik..lagi pon akak aku ada kat umah skrg so tak syok lah kan kalo aku tak de kan..hahahha....

teringat lak lawak haritu..hahah..aku tak ingat lah pulak lah hari ape tapi masa tue baru pas abis kelas so aku terus gi kafe kamsis sebab nak makan lah..sekali adalah bro nie dtg kat aku..aku mmg dah kenal dia tapi masa hari tue baru aku tau nama dia..tu pon sbb di tunjuk kertas quiz dia kat aku..boleh tak..??hahah...(dah melalut lak). bebalik pada citer lawak aku tadi tu, tgh dia borak2 dgn aku tetiba tepon dia bunyi..dia jawab ar macam biasakan..pastu macam ada konflik sikit..sekali dia bagi fon dia kat kawan aku yang wani nie suruh jawab tepon tue..dia kata yang ayah dia tak pecaya yang dia kat poly..so kawan aku nie setelah didesak2 dia pon amiklah jugak fon tue..niat nak tolong ar..mmg muka mmber aku nie confuse je..dia mcam pelik je lah..aku tak tau lah ape yang ayah budak nie cakap kat dia tapi aku terdgr mcam kecoh2 sikit bunyi mcm org marah ar..tiba-tiba(jang jang jang) aku ternampak mmber baik bro nie.mcm tgh ckp fon aku dah syak dah nie mesti dia menyamar lah konon2 tujuan nak kenakan mmber aku nie...aku bagi lah tau kawan aku nie..punye tension kwan aku hahah...mmber bro nie datang kat meja kitaorg dduk n bagi tau kawan aku yang dia dah terkena n wat lagak tunjuk2 camera macam kat dalam tv tu(mcm2 aznil, kamera apo n bang2 boom) hahahha..aku sampai balik bilik boleh tersengeh2 lagi mengenangkan hal tu..hhahahha

nie tadi lagi satu hal aku nie dah penat2 siap nak gi kelas kul10. padahal aku pagi tadi cakap kat mmber aku cam malas je nak gi kelas aku nak tido..tapi tup tup dah sampai atas and siap tunggu lagi tetiba mmber bg tau kelas batal daa..perghh..pedih hati aku...ye ar kalo kelas nie batal kelas aku yang ke2 kul 3ptg..tak ke membengangkan aku..ape2 pon bagi lah tau awal2..tp tak pe ar dah nasib badan...hahahah...k nanti kita tulis2 lagi..hahahahah...

teringat lak mimpi aku malam tadi..lawak sungguh..hahaha..lupe lak hari nie 1 hb..aprilfool untuk semua k..tak pasal2 je april 2 dikatakan foollll !!!! hahaha..daaa..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...