Monday, June 22, 2009

ARAU-KERETAPI-ALOR SETAR





























Ingat tak aku kata kitorg plan nak gi jalan2..akhirnye kitorang pikir nak gi Penang pd 11 hb julai..tapi cam biasa lah tak jadi...dan jodoh kitorg just pegi Alor Setar je...hahahah tu pon aku terus kata dgn diorg "Esok Kita Pegi"..kang takot tak jadi lagi...huhu..plan nak naik kereta api sbb ada yang suke naik keretapi ada yang tak penah naik..ok lah nak gi kul 9.30 pagi n naik teksi gi arau.. sampai kat sane kitorg beli tiket..dgn harga RM 2.60..kul 10.30..so kitorg makan dulu kat gerai makan berhampiran... dah selesai makan kitorg pon gi standby tunggu kat perhentian tu.. tunggu punye tunggu smpai kul 10.45 tak jugak sampai2 keretapi nye..emm..sabar jelah dah kul 11 pon still tak sampai lagi..aku dah bengang dah apelah pnye KTM...tak menepati masa langsung...tak lame tue ada peguguman...boleh tak keretapi akan sampai kul 11.45..mak ai perit nye hati nye..penantian satu penyiksaan...
kitaorg pon menti lah di tempat dduk berdekatan..nak marah pon tak leh nak kate ape..dah beli tiket..sabar jelah kan..duduk lah tepi2 tu berkenalan ar dgn seseekor...boleh tak dia tido atas peha aku...!!!tapi tak pe lah..aku suke...kan main nyenyak dia tido n sampai aku terpaksa kejutkan dia ye lah buatnye keretapi sampai kang macm mane...kesian ANAK KUCING tu...sampai kitorg pegi pon dia still tido lagi...heheheh...
sampai kat Alor Setar kena jalan kaki lak gi CT plaza..lengguh n berpeluh aku...perjalanan kat alorsetar mmg memenatkan...sampai rasa cam nak pengsan je..tapi smpat lah kitorg main bowling..yang tak pernah maen pon main sekali..tapi mmg lawak giler...n paling tak puas hati anak murid kalahkan aku...ahahahah..aku ajar dia sekali dia lagi power main pas tu..kuang3..
klah sampai cini je..tadi niat nak gi mandi kolam (swimming pool) sekali tak dibenarkan pelajr mandi kat situ..terok tol poli skrg nie.,.benci aku... last2 kitorg main badminton,.hhahaha..peluh giler aku nie..k lah bye...adios..amigos,...huahuahuah..

Saturday, June 20, 2009

BUBUR NASI & IKAN KERING

Pada hari khamis lagi kitaorg dah plan nak buat bubur nasi makan dengan ikan kering..heheh
nak buat hari sabtu iaitu hari nie...tah cam ne tah tgh syok2 goreng ikan kering menggunakan periuk nasi yang wardah masak tetiba je api dah tak nyala..ikan mmg dah habis goreng yang tak selesai lagi masak bubur tue...emmm wani punye lah tension..ye ar dia yang masak kan..fius terbakar...heheh..bnyak sangat benda yang di masak dalam periuk tue..heheheh....aku punye lah nak gelak..tp aku tahan je lah...org tgh tension berani nak gelak???heheheh...tak pe lah..mungkin tak de rezeki aku nak makan bubur nasi dgn ikan kering...

Friday, June 19, 2009

JUMAAT

hari nie mmg tak de kelas...emm mmg membosankan tapi aku dah siap2 pinjam dvd jannah cosmate aku..heheh..macam2 citer lah aku nengok hari nie.. tapi yang paling tak bleh bela hari nie aku di paksa oleh wani untuk bersiap n berjalan-jalan di poly n keluar makan kat gerai luar sane tue...mmg aku malas sangat2 nak keluar tapi name pon kena paksa kann..hehheeh... demi kawan...

aku pon berjalan lah kat luar sane tue..emm..sampai lah aku kat gerai makan depan ptss..aku pon tanpa belengah order lah makan nasi goreng kampung kurang pedas tambah telur mate n nestlo...pas aku sebat habis..aku terasa loya..mane tak nye makan nasi dgn nestlo..biar betolkannn...emmm...

time nak balik tue punye lah payah aku nak jalan..yelah berat perut..heheh...tapi aku tabahkan hati tanamkan semangat dalam diri untuk meneruskan perjalanan...cewahhh..heheh.. n sampai lah aku kat bilik seblum azan maghrib berkumandang....

k..adios...

Thursday, June 18, 2009

SEMANGAT

Tetiba kawan aku yang sorang nie semangat wajar nak gi jalan2 sebelum habis belajar..ye ar tak jumpe lagikan..lepas nie semua membawa haluan masing2....aku ok jer...mule2 pikir nak gi jitra je..tapi tetiba pikiran ke hadapan nak sewa kete dapat gi jauh cikit..tapi kena ajak ramai org join sikit so belanja sorang pon tak banyak...tak tau jadi ke tak.hope jadi lah..kitorang nie tak habis2 merancang tapi akhirnye aku tido kat bilik nie...huhuhu

ALAHAI...

kalo lah ada anugerah pelajar yang selalu datang awal masti aku dah dapat anugerah tue..kelas ku kul 9pagi aku datang 8.30 pagi..huhu...rajin tau...
hari nie belajar note taking, wat risalah n iklan..aku paling menyampah bende2 cam nie..sbb aku mesti amik masa yang lame untuk pilih designs..huhu..menyampah...
hari rabu minggu depan aku nak balik melake..nak beli tiket petang tp tak de.so budak tu beli pagi kul 10.30..hope puan sap tak balik lagi.sbb kalo puan sal dapt bertolak ansur sikit...

Wednesday, June 17, 2009

RESULT DAH KUAR!!

perghh..result dah kuar..semalam aku dah cakap awal2 kalo aku tak dapat KJ tahun nie gerenti aku upsad..(aku keje keras tahun nie beb...) pagi tadi aku suruh mmember kau si wani msg ai chyi check kan kau punye result..aku dapat KJ tahun nie..gembira hati aku...alhamdulillah...


dah 4 sem aku kat sini..tak penah dapat Anugerah Ketua Jabatan..tapi mmg cukup2 ar PNM : 3.50
sem 3 (L.I) pon aku dapat CEMERLANG...
(makumat sem satu n dua dikaburi kerana tak dapat KJ....Kuang..kuang..kuang..)
Tapi yang sedih aku tak dapat nak bagi tau mama n ayah berita gembira nie..sbb aku tak bagi tau diorg aku amik shortsem...huhu...k lah da....

Thursday, June 11, 2009

Melake..KL..











hemm..puas aku bercuti..(PUAS KE???)..aku pas interview ari isnin tu terus bersiap2 nak balik Melake..aku nak tunggu akak aku kat sane..sbb dia nak amik adik aku n mak aku smpai kat KL dari Manila hari Ahad pagi..puas ar aku menghabiskan hari2 aku bersame dgn kwan aku pika emm..hari jumaat pon sampai stelah puas aku tunggu..heheheh.semangat aku tunggu adik aku balik dari asrama..heheh..dia balik dgn kawan dia pulak tue..so aku tak lah byk cakap sangat..aku tengok je lah tv..


emm..akak aku pon sampai kul 7 malam..lewat sikit sbb dia ada hal...pastue leh lak dia demam.

ke esokan hari nye..aku pon gerak balik kl kul 11 pagi..ingat nak singgah umah nenek aku dulu..emm tapi tak de org kat umah so kitaorg terus blah lah...smpai kl kitaorg g jlan2 dulu..habis duit aku..hahahah..kitaorg nie pantang sikit time shopping..dah tau pokai still nak berbelanja..hahahahah....


kitorg balik puchong pas tue...sementara nak tunggu kul 10 nak gerak g LCCT..mama naik flight sibu...emm..sempat lah tgk anak wayang kat ria..wah..suka giler kat dayana..baru 18 tahun dah ada bakat gitu...hehe...


kul 10 kitorg pon gerak lah..mama akan sampai kul 1 tapi kitaorg g awal ye ar bahaya. kitaorg semua ppuan...tunggu macam nak gileer ar kat LCC tue..heheh..dah kul 1 pon batang idong mama tak nampak2 lagi..tapi kat keliling tue aku dah terdengar org2 manila cakap2 so aku sure giler lepas nie mesti mama aku kuar...tak lame tue aku pon nampak lah mama..bahagia nye hati aku..penat satu hal tapi rasa bahagia tue sbb nampak muke mama


dah sampai puchong kitorg makan dulu..mama lapa..pastu balik umah kul 3 baru tido..mane tak nye..mama bawak keluar semua benda yang dia beli untuk kitaorg..so tak nak ar tido nk tgk sesemua tue...huhu....


emm pas tu esok nye gi jalan kat jalan TAR..penat tak ingat punye..nak meneman mama beli baju kurung punye pasal..hahahaah. pastue aku g ampang.dah lah datang sehelai sepinggang.maklang suruh tido situ lak..layan jelah kan..hehhe..lagi pon mama nak tido kat umah arwah mak dia tue..esok pagi tue kitorg balik la..aku pon tiket bus kol 9malam..so mama taknak terkejar2..sedih giler kena balik..sedih tgk muke mama..tak pelah bulan 8 nanti aku jumpe mama


emmm..skrg kat perlis meneruskan pembelajaran aku kat sini..k lah nanti citer lagi..daaa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...