Monday, June 22, 2009

ARAU-KERETAPI-ALOR SETAR





























Ingat tak aku kata kitorg plan nak gi jalan2..akhirnye kitorang pikir nak gi Penang pd 11 hb julai..tapi cam biasa lah tak jadi...dan jodoh kitorg just pegi Alor Setar je...hahahah tu pon aku terus kata dgn diorg "Esok Kita Pegi"..kang takot tak jadi lagi...huhu..plan nak naik kereta api sbb ada yang suke naik keretapi ada yang tak penah naik..ok lah nak gi kul 9.30 pagi n naik teksi gi arau.. sampai kat sane kitorg beli tiket..dgn harga RM 2.60..kul 10.30..so kitorg makan dulu kat gerai makan berhampiran... dah selesai makan kitorg pon gi standby tunggu kat perhentian tu.. tunggu punye tunggu smpai kul 10.45 tak jugak sampai2 keretapi nye..emm..sabar jelah dah kul 11 pon still tak sampai lagi..aku dah bengang dah apelah pnye KTM...tak menepati masa langsung...tak lame tue ada peguguman...boleh tak keretapi akan sampai kul 11.45..mak ai perit nye hati nye..penantian satu penyiksaan...
kitaorg pon menti lah di tempat dduk berdekatan..nak marah pon tak leh nak kate ape..dah beli tiket..sabar jelah kan..duduk lah tepi2 tu berkenalan ar dgn seseekor...boleh tak dia tido atas peha aku...!!!tapi tak pe lah..aku suke...kan main nyenyak dia tido n sampai aku terpaksa kejutkan dia ye lah buatnye keretapi sampai kang macm mane...kesian ANAK KUCING tu...sampai kitorg pegi pon dia still tido lagi...heheheh...
sampai kat Alor Setar kena jalan kaki lak gi CT plaza..lengguh n berpeluh aku...perjalanan kat alorsetar mmg memenatkan...sampai rasa cam nak pengsan je..tapi smpat lah kitorg main bowling..yang tak pernah maen pon main sekali..tapi mmg lawak giler...n paling tak puas hati anak murid kalahkan aku...ahahahah..aku ajar dia sekali dia lagi power main pas tu..kuang3..
klah sampai cini je..tadi niat nak gi mandi kolam (swimming pool) sekali tak dibenarkan pelajr mandi kat situ..terok tol poli skrg nie.,.benci aku... last2 kitorg main badminton,.hhahaha..peluh giler aku nie..k lah bye...adios..amigos,...huahuahuah..

3 comments:

  1. ble tgk ko nyer blog yg ni teringat aku n da geng nek kete api..ktorang g bm la,alor starla..pastu blik sban pun nek train tp skli tu jelah..skit punggung aku nek tau x!!mcm2 knangan mse tunggu train tu, da la lame nk smpai smpai cair bdak aku..pstu berebut2 plak nk nek..tu kalo pkai high heels xlepas gaknyer..nsb bek aku pakai sneakers dptla aku mrempoh sume yg da dpn mte aku..hikhik

    ReplyDelete
  2. mase mule2 aku smpai arau tu,trkzut aku sbb aku tgk mcm daif je tmpat die yela kat sban tmpt die ok pstu nk komuter...aku ni plak xpernh nek train..tu yg terkene kzutan keadaan..dngan bunyi bsing yg teramat sgt..aku ni wat2 la steady jer dpan geng aku nih nnt nmpak bnar aku ni jkun plak..tp kdang2 trkluar gak jkun aku..pstu dengan keadaan dalam nyer yg xbrape selesa..bau2an n mcam2 lgila..ish..

    ReplyDelete
  3. hahahah..aku pon tu lah first time naik..serik ooo...mmg aku tak naik lagi..nasib dapt tmpat gak..sian kat tasya kena berdiri..hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...