Tuesday, November 9, 2010

Syaz..

Semester 1


Bermulanya Julai 2007 aku mula mengenali Syazwani masa aku smbung belajar di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Arau Perlis.. semua budak semester satu tinggal di Kamsis n kami smua tinggal di Block B1.. Aras 3.. bilik dia betul2 sebelah bilik aku.. dia budak Diploma Perlancongan pada mulanya..kemudian dia tukar course dia kepada Diploma Hotel Catering (DHK) aku kenal dia sebab roomate dia coursemate aku.. so sbb aku selalu sgt suke menyibuk2 n melepak kat bilik coursemate aku kitor satu bilik jadi rapat..mmg satu hari tak ah lah kalo aku tak jual muke aku kat situ..sbb aku boring.. kalo ada diorg smua.. happy gak hari aku..dgn diorg yg suke buat kelakar..ada je cerita yg kitorg nak kongsi.. lagi2 bilik tu besar n bila makan macam makan kat rumah... Bersila kat bawah n mengadap muka masing2 smbil bercerita.. masa bulan puasa lagi la.. sentiasa buka puasa bersama2.. syaz dgn kak anne suke gelakkan aku sbb bila bulan puasa aku mesti minum air smpai berbunyi.. bila dah nak raya tu kitorg ramai2 gi Alor Setar n beli lah ape2 je ktorg nak beli kat sane.. persiapan raya la.. yang pergi masa tu Aku, Nabila, Fara, Alwani, Syaz, Kak Anne & Hadi gi naik teksi.. punye lah bershopping smpai tak cukup2 duit gi kuar lagi kat mesin ATM.. tersengih sorg2 bila teringat aku amik pic Syaz mencangkung dgn wani smbil tunggu yg lain2 cucuk duit.. muka cm bergaduh je..






Semester 2


Masih mengekalkan roomate yg sama.. tp aras je berbeza.. diorg dduk kat Aras 5 n aku dpt Aras 4.. tp tu tak pon membatas kan

aku nak gi berlepak kat bilik diorg..hahaha sanggup lepas je siap mandi mesti naik kat atas.. berguling2 dgn diorg smua sebilik.. dah cm adik beradik dah.. cm biasa ar gaduh mengajuk tu biasa.. masa semester 2 tak silap lah course syaz dah start masak memasak.. setiap hari rabu je msti dia pesan jgn beli2 makan.. sbb dia akan bawak balik makanan n makan ramai2.. sentiasa je ingat kat kitorg nie..


Kenangan terindah yg buat aku tersenyum masa 12hb Mac 2008.. macam2 yg aku kena hari tu.. semua mcm nak ignore kan aku.. smua satu bilik tu mcm tak suke je aku dduk dlm bilik tu.. masing2 cm benci aku.. aku cm pikir je ape salah aku kat diorg smpai diorg smua cm jauh2 je dr aku.. smpai la terasa hati dgn Alwani.. n malam tu aku terus turun n balik bilik aku.. yelah dah org tak suke.. takkan aku nak sibuk2 lagi kat situ.. aku pun turun lah bawah.. tp wat cm tak de ape.. memang peragai aku suke pendam2 perasaan nie.. tak lama tu Kak Riza turun.. dia kata korg kenape nie bergaduh2 pulak. wani menagis2 sbb bergaduh dgn aku.. ehhh.. aku pikir nape lak.. bukan ke diorg yg wat aku..nape lak diorg nak sedih2.. pelik tol aku rasa.. pstu kak riza ajak aku naik atas.. pujuk balik wani.. aku pon tak pikir lama aku naik je.. n jalan ke bilik diorg..tp tetiba akak tu kata wanie ada kat bilik kosong tu.. aku cm pikir la..ooo mesti wanie tanak syaz n kak anne tau dia tgh menagis. aku pon bukak je lah pintu tu.. sekali diorg smua baling aku dgn bedak.. adoooii.. putih2 rambut aku.. lawak je.. ramai yg ada n

makan jgn kata la.. mewah giler.. tak tau lah bila masa diorg smua gi membeli satey.. ayam golek, kek n macam2 lagi lah makan yg ada.. aku tak makan pon..sbb sedih giler.. terharu..diorg susah2 buat kejutan utk aku.. padahal kitorg kenal tak cukup 1thn lagi.. syaz suapkan aku kek.. kak anne wanie. mcm nak menitik air mata nie.. yelah.diorg bukan nye roomate aku.. tp susah payah buat smua nie utk aku.. Fara dsk junior pon siap sponser kek..






kenangan yg buat aku tak leh lupa masa wani mula mengenali seorang lelaki... dia nak gi KL n Syaz sanggup teman Wani.. aku dgn kak anne tunggu je kat bilik. tak ikut diorg gi KL lagi pun diorg pon balik hari.. mesti kenangan nie buat wani berfikir2... n terkenang2.. masa semesta nie gak aku ikut wani balik rumah dia kat sik.. bukan aku je..syaz ada.. kak anne pon ada.. kitorg berempat je.. kitorg naik bus.smpai je kat Sik ayah wanie amik kitorg. masa kitorg kat sana diorg nie rajin tol nak memasak.. buat laksa.. pstu kitorg ada gi kat sungai mandi2.. hahaha..lawak giler.. cetek je air nye.. n syaz wat2 cm ikan duyung lemas siap kuar2 air kat mulut dolfin.. haha.. mmg seronok aku rasa masa tu sbb aku dah lama tak wat aktiviti cm tu.. makan kat dlm sungai tu.. mandi n syampoo2 kat dlam tu.. basuh rambut antara satu sama lain.. dgn buat barisan.. sengal2 je





dah lama tak jumpe syaz..lepas je kitorg sem 3 tak dpt jumpe dah.. sbb dah tak sama lagi.. bila kitorg balik sem 4..dia pun gi LI.. so tak jumpe.. aku ada gak gi sane masa konvokesyen..ingat nak jumpe dia n kak anne.tp dia tak de..dia kata dia gi langkawi tak silap.. ada lah course diorg punye even.. so tak smpat jumpe.. aku just tgk je gmbar2 terbaru dia kat meja dia.. tak dpt jumpe org nye gi kat meja pon jadi lah.. aku betol2 tak sangka yg aku mmg tak de rezeki langsung nak jumpe dgn dia lepas tu.. sebab dia dah pergi tinggalkan smua.. aku betol2 tak sangka n tak boleh percya ape yg aku dgr.. Syaz.. aku doakan kau selamat kat sana.. semoga tuhan ampun kan segala dosa kau.. dan tempat kan kau bersama2 org yg beriman.. aku tak tau lah kita ada bergaduh ke.. aku ada simpan perasaan kat kau ke..sbb aku tak ingat pon.. aku halal kan smua makan minum..duit kau terpakai ke.. kata2 kau yg mengguriskan hati aku ke.. smua aku tak simpan dlm hati.. aku maafkan.. moga kau tenang kat sana.. amin...



Syaz... kau tetap dlm ingatan ..kenangan.. kami smua...


Thursday, November 4, 2010

Kosong


Entah lah.. kadang2 terasa kosong je hidup nie.. cm tak bahagia.. tak tau kenape.. mungkin aku tak besyukur dgn ape yg ada.. ada yg kata hidup aku bertuah.. betuah jadi aku..tp aku tak rasa pon benda yg same.. nape la.. aduii setiap kali rasa hidup nie kosong.. sepi.. hermmm...

Friday, October 1, 2010

Lucu

Hahaha.. tgh dduk boring2 nie smbil chating dgn adik sofia tetiba sofia sebut sep! or dlm bahasa yg org selalu guna give me five.. hehe.. n tetiba aku teringat ar time kat Manila ari tu aku n adik main O som.. sbb nak tgk sape yg kena jumpe doctor gigi dulu.. sekali tetiba ayah pon sibuk2 nak main..hahahaa. bukan ape.yg aku geli hati tgk muke ayah teruja abis ar sepanjg kitorg main tu..dah ar cm main tipu lak tu..sakit2 perot aku ketawa kat klinik tu.. dah tu bila kitorg tanak main dgn dia sbb dia main tipu dia bengang lak tu..ahahaha..asik2 nak again..ahahahaha.. tak tau ar kalo yg baca tak rasa lawak..tp yg ada kat situ mesti rasa kelakar abis..hahahahahaha.. adoii.. ayah. ayah.. you is the best father in the world!

Oktober

Huh! sekejap je dah bulan 10.. adoii. aku still tak wat ape2 persedian utk hidup sendiri.. Sampai aku sakit kepala lah tgk lappy malam tadi mencari2 sesuatu yg ada dlm list aku utk langkah2 mula kan kehidupan sendiri.. ahaksss.. pastu aku give up.. auwww... nak mula kan mmg berkobar2.. baru mulakan step pertama aku dah mengalah.. cm ne tu?? tu ar dah biasa bergantung kat org lain.. haisss.. tol ckp adik.. aku useless.. hermm.. :(

Thursday, September 30, 2010

Thanks You All

By Kaz

by Ryuseehan

by kaz

by Fakri


Azam Baru

Yup aku nk wat azam baru.. memandangkan ari tu aku tak de wat azam baru pon.. ape salah ke?? suke hati i lah.. takkan ar nak wat azam baru time tahun baru je..hahahaha..

Yup.. aku dah pk aku nak belajar untuk menjadi lebih dewasa.. cinta-cinta nie aku tolak tepi ar.. aku masih muda.. pnjg lagi perjalanan hidup nie. byk lagi org yg aku nak jumpe. hubungan aku sesama manusia akan sentiasa aku perbaiki.. aku sentiasa nak berbuat baik dgn org.. entah aku mmg mcm tu.. kalo aku dah terkecik kan ati org tu mmg aku tak senang dduk ar.. hahahahaha.. dah2 stop aku nk citer pasal azam ar!!! (bukan si azam kat opis aku nie.dia wat pe? hahaha)

Aku nak jadi org yg tak bergantung kat org lain. lagi2 kakak aku dah nak kawin. tak de nye dia nak sibuk2 jaga aku.. baik dia jaga husband dia..hahahaha.. lagi2 mak ayah aku jauh..huhu sedih.. :(
lepas nie aku nak jaga adik aku lak.. hermm.. ceh..semangat.sekali adik sofia yg jaga aku.ahahaha...

ape lagi ek azam aku.. khikhikhi.. nak smbung study.. huhu.. mood aku lom nak keje.sbb nie bukan benda yg aku minat pon.. ape yg aku minat aku simpan je..hahaha..nnti org tau malu aku... wakakakaka...

dah tak tau ar..tp byk giler azam aku..tak pe2.. nnti aku update..hahahaha

p/s: nnti aku nak update ar pic2 aku jadi model camera buruks.. jgn sia2kan hasil seni org..hahahahaaha

Wednesday, September 29, 2010

Pack for this Raya..

Hehe..jadual mmg sentiasa full lah Hari Raya nie.. cm thn lepas gak.. hari raya pertama seharusnye aku bersama2 Mama dan ayah beraya di Manila, filipin.. pnjg pulak nak dicerita kan ape je aktiviti aku sepanjang aku ada kat sane.. 14hb September aku terpaksa mengucapkan selamat tinggal kepada mama n ayah.. bye mama ayah.. i love u..alwayssss.... 15hb September aku pon selamat menjejakkan kaki kat Malaysia nie..hehe.. balik Putrajaya n rest..

16hb September aku n adik sofia balik melaka.. sbb nak bersama2 semua kawan2 baik aku dr sekolah berraya bersama2. dr bulan puasa lagi aku dah jnji dgn diorg semua.. n alhamdulillah dpt gak aku tunaikan..sbb thn lepas aku masih di Manila n tak dpt nak bersama-sama dgn diorg smua.. 3hari gak aku kat sane.. 19hb September aku balik ke Kuala Lumpur smula.. hermm..sedih kena berpisah dgn diorg...tp aku terpaksa balik gak.. 20hb aku dah kena kerja..

25hb.. aku gi open house yg office buat lak.lepas tu kitorg terus ke Ampang.. rumah nenek kitorg kat sane..tp dia dah tak de... but maklang ada sane..so kitorg balik.. maklang pon elok2 dah beraya setelah berpuasa 6.. so macam2 yg dia msak utk kitorg..hehe.. tp malam tu gak kitorg kena balik Putrajya balik.sbb aku dah janji dgn team camera buruks utk jadi model pertama diorg n gi open house umah ejah

26hb.. fuh. penat sgt.. n mungkin sbb cuaca yg panas aku rasa penat kot.. n kulit pn jadi gelap..huhu.. kol 12 aku balik umah rest jap.. walaupon umah ejah tu kol 2 tp aku kol 2 baru nak gerak.sbb aku penat giler2. mmg kuat kan diri gak lah sbb dah jnji dgn org.. n im happy.sbb dpt bersama2 dgn org tersayang beraya.. :)

Tuesday, September 7, 2010

Selamat Hari Raya

Haloooo... Selamat Hari Raya!! Weee.. Tahun nie cm biasa sya raya kat Manila. Philipin mcm tahun lepas..tp cuma bezanye tahun nie aku tak tunggu org dtg umah raya kat sane.. aku balik sane..naik flight n gi sane.. wow! rasa cm balik kampung.. tak cm tahun lepas ibarat tunggu org pulang ke kampung..hahahahaha..

Monday, August 30, 2010

Muke Ketat

Aku dah berbulan-bulan cuba nk selesaikan masalah jerawat kat muke aku nie.. bila dah ilang jerawat.. bekas2 jerawat tu pulak wat aku jelik..tp belom smpat nak hilang kan parut2 jerawat tu.. tumbuh lak lagi 2,3 jerawat kat kwasan2 berdekatan parut2 jerawat tu..mmg makin buruk lah muke nie.. ikotkan ati nak menagis je.. yelah aku terpaksa mengenakan make-up yg tebal sgt utk tutup jerawat2 nie..tp tak tutup sgt pon..still nmpak jugak.. so aku sangat2 sedih.. keyakinan diri pon hilang.. hermm....

macam2 cara aku dah cuba utk selesaikan masalah yg membelenggu diri aku nie... mane tak nye aku balik kampung aku kat melaka pon makcik2 tu menjerit tgk aku "eh!! asal muke ko nie dah terok nie.. berjerawat..tidak dulu licin je" mmg aku sedih sgt.. sabtu/ahad ari tu aku balik kampung aku kat Ampang.. makcik aku menjerit giler! "ape kena muka ko nie mey!!! ape ko dah wat dgn muke ko" mmg membebel je pasal muke aku..kata aku pakai make-up yg salah n macam2 ar..tp aku rasa tak kot.. herm... bukan aku nak pon muke cm nie..n aku pon dah usah macam2 cuma tak gak elok2.. kakak sepupu aku, abg sedara aku smua gelak2 tgk aku..panggil aku jerawat.. huh! bengang... tp tahan je...

tp td tetiba aku terfikir nak tnye kwn akak aku nie.. sbb dia mmg suke bab2 kecantikan nie..so aku tnye dia.. "kak ko rasa cm ne aku nak selesaikan masalah nie" hermm akak tu pon byk membantu aku lah.. dia kata, "ape kata ko try guna gambir.. ko blander pstu ko wt cm bedak sejuk tu..ko wat mask kat muke..

n now!! aku tgh buat.. tunggu stgh jam..n akan cuci muke nie.. huhu..aku harap2 ada lah perubahan.. :)

Monday, August 9, 2010

Hati Perempuan

Hermm.. agak lawak la kan tajuk nie dgn diri aku.. nmpak cm ganas..kasar.. ckp sesuke hati.. org kata ape pon wat tak peduli..tp serius.. aku nye hati sensitif.. aku menagis meraung mcm nak roboh siling.. ahahaha..

plezz.. jgn wat aku sdih leh tak.. ? aku tak suke nak sdih2.. aku tak suke nak berduka smua... aku nak happy sentiasa..tu ar diri aku.. :)) ketawa cm nak berlobang tekak..ahahahaha..

Monday, August 2, 2010

Bingung

Ya ampun!!! bosan giler skrg nie. ahahaha..sblum cuti ari tu aku dah siap kan kerja2 aku.so ari nie tak dpt lagi task baru.. gerrr.. tak tau nak wat per..siot tol.. pstu td ada meeting.. boss aku ckp aku tak yah masuk..tup2 mmber aku yg sorg nie kuar dr bilik meeting ckp..boss kata pas nie tak nak nmpak ada perkataan Facebook pon.. kalo nak tgk fb kena tgok time kol 1 smpai 2.. ahahahahaha.. skrg nie aku tak tau nak wat pe..nk wt keje tak de keje..nk main fb tak berani..wahahahaha... adooiii..rungsing pale aku nie ha.. berdiri salah.duduk salah..nk wat pe tak tau...eee..rasa nak mencarut berbakol2..

Hermm..lagi satu aku nak apply blajar utk disember nie.. aku dah wat keputusan..lantak ar ape pon..aku gi blajr jelah.. kalo keje pn bukan berduit sgt pon.. aku pokai lagi ada.. aku nak ikot keputusan aku.. aku apply jer..kalo tak dpt aku keje je lah.. bukan rugi pape pon.. kalo dpt gi jelah blajar.. ayah leh tnggung aku...

Friday, July 23, 2010

Sama ker???

Ada ar kawan aku kat office nie.. dia dtg kat aku and ckp.." weh!!!!! aku tau rupe ko cm artis mane.. Cheryl Cole" muke aku dah berkerut pulak.. sape dah pulak tu! aku pon search kat google n nie lah hasil nyer.. so tatap lah gambar2 kat bawah nie.. hermm persoalan nyer.. Same ker???









Thursday, July 22, 2010

LELAKI

Sbnarnye aku tgh busy.. keje aku dr minggu tak abis2 lagi.. adoii.. dah muak dah tgk data2 nie.. tp nak wat cm ne kan.. nie keje.. tp aku curi masa sikit utk tulis blog nie.. sbb aku tgh serabut lah sangat tgk data2 nie..ahahaha

tau tak ape yg aku nak share kali nie.. hermm. aku nak mengumpat. aku nak mengumpat pasal seseorg yg bernama lelaki.. hermm. aku mmg dah kaji dah sifat2 lelaki nie.. walaupon bukan 100% tp aku dah leh baca dah sikap diorg sikit2..

first- Bila tak dpt dia akan berusaha utk dpt kan.. tp bila dah dpt tak reti lak nak hargai.. cotoh nye.. kalo lelaki tu nak kwan or have something special dgn aku.. ee.. bila aku tanak.. bukan main berusaha lagi.. sanggup wat pe jer asal kan aku jatuh hati kat dia..tp bila aku dah jatuh hati kat dia.. dah terima dia.. hermm.. dia wat aku nie cm barang tak berharga jer.. :(

2nd- pergai nie paling aku pantang.. bila aku call.. jawab cm nak tanak jer.. bila aku msg pulak. hermm.. kadang2 balas..kadang2 tak.. kdang2 tu bagi msg smpai 3,4 msg. pstu dpt lah 1 msg yg di balas.. tu pon pendek jer.. boleh??? tp bila aku ignore kan dia.. pandai pulak antar msg setiap masa.. aku tak balas pon bagi jugak msg kan.. rajin pulak!

3rd- bila aku ada dgn dia.. aku kata syg dia.. arr.. mula ar rasa dah tak yah nak jaga ape2.. wat bodoh je kan.. tp bila aku kata nak tinggal kan dia..pndai lak rasa sedih.. tanak lepas kan.. eee.. serabut lah!!!!!!!!!!

aku paling benci bila ada bf tp mcm tak de! bila nak kawan dgn lelaki lain marah lak.. tp dia wat aku cm tunggul jer.. siot tol!gerrrrr~

Monday, July 19, 2010

Akhirnye :)

Hermm.. lupe lak nak share story nie dgn kwn2 kesyangan aku yg rajin baca blog aku nie..hehehe 16hb July 2010 yg lalu bersamaan dgn hari Jumaat berlangsung ar pertandingan karaoke kat Office aku.. herm.. pada mule nye mmg aku tanak masuk lah.. isshh..dah sah2 aku pemalu n gugup berada kat dpn org ramai..lagi2 org pandang time aku menyanyi.. malu nye lah aku..ahahahaha pstu akhirnye aku masuk jugak.. persediaan?? tentu lah ada.. mula2 aku wat cm tak kisah jer..tp tetiba akak aku tnye LAGU PER?? aku mula dah berfikir.. adooii.. lagu ape lah pulak nie.. disebabkan rumah aku kini dah tak de set karaoke lagi setelah mama n ayah aku pindah Manila..so akak aku bawak ar gi karok kat Alamanda.. herm.. tp still tak wat keputusan nk nyanyi lagu per..

Keesokan hari nye gi lagi..kali nie dgn Mama pulak..memandangkan mama balik sini utk bercuti.. nyanyi lah smua lagu.. n kitorg wat keputusan antara Destiny-Misha Omar n Asmara-Gerhana Ska Cinta.. dua jam ko dlm tu..kalo tak tau lagu ape lgi mmg parah ar..ahahahahaha.. pstu ayah pon balik Malaysia n bawak balik cd lagu destiny tu.. tp tak bawak balik cd yg ada lagu Asmara tu..so parents aku pn cari lah cd lagu tu.. herm..n jumpe..

Sblum ayah balik manila kitorg gi karaoke lagi berempat.. herm.. aku ulang2 nyanyi lagu yg sama sbb kitorg kena wat keputusan lagu Asmara or Destiny.. akhirnye ayah n smua pilih lagu Asmara memandang kan lagu tu rancak n aku pn cabut undi dpt no.12.. so diorg rasa lagu tu dpt selamat kan aku n tarik perhatian org.. hermm.. aku pon okey..n terima je..aku tak kisah mane2 pon tak per..

Akhrinye smpai lah hari yg mendebarkan tu.. time hari sblum2 tu aku dpt keje mak ai bnyk nye.. aku nie kalo dah dpt keje mula lah kusut otak aku.. aku pon cpt2 siapkan keje aku n nk siapkan ari Khamis jugak.so tak de lah ari Jumaat tu aku kusut.. aku nak free.. tetiba ari Jumaat tu ada keje lak utk aku n kata nak ari tu.. aduhh..sudah.. aku baru plan nak gi blow rmbot aku jap sblom start majlis tu.. hermm.. aku wat keje cm nak giler lah..tp akhirnye tak siap gak..aku mintak permission bos aku utk kuar gak.. kol 4.. ee..tak smpat okey.. byangkan kul 5.30 baru sampai office balik.dgn muke aku tak makeup.. gerrr..majlis dah start.. aku mmg gelabah..tp akhirnye aku kuar balik n tukar baju smua..make-up santik2.. pstu teros gi backstage.. gerrr.. sbb terlalu byk benda yg jadi so aku tak smpat nak rasa gugup pon..

Lepas sorang2 menyanyi.. tp dlm masa tu aku terfikir.. tak kan aku nak berdiri tegak je kat atas tu?? huh..tak leh jadi.. starting lagu tu rancak kot.. takkan nak jadi mat pacak.. omg.. at last aku terfikir.. Yeah!!! mic stand!!! kalo aku pegang tu skurang2 nye tak nampak aku kosong n kekok..n akhirnye smpai turn aku.. huhu.. aku amat takot..sblum tu time org no.11 menyanyi aku dah bejoget2 kat balakang tu sbb nak ilang kan rasa takot smua.. herm.. aku naik pentas dgn rasa cuak yg aku smbunyi kan dalam hati.. n ooo.. start lah oh.. im so happy everybody like me.. like my voice.. thanks a lot guys.. Juri pon nmpak suke. so aku happy. aku tak kisah pon menang kalah..asal org suke persmbahan aku..

Sampai lah waktu penguguman n aku dpt No.3.. ramai lah pulak yg meluahkan rasa tak puas hati sbb aku tak menang.. hehe.. but aku tak kisah langsung.. yg penting diorg suke aku... menang tak menang belakang kira ar.. tp satu yg aku dpt lawan kali nie adalah rasa ketakutan n rasa malu aku utk menyanyi dpn org ramai.. hehehe..

Tuesday, July 6, 2010

Resah

Hermm.. banyak masalah yg tak dpt nak diluahkan.. ada kwn2 utk di luahkan n di kongsi kan.. tp amat lah berat sgt nak bukak mulut n lontar kan smuanye keluar dr teros berlegar2 dlm fikiran aku nie.. bila aku dah citer kat zuzy sikit masalah aku.. aku rasa tenang sikit..tp still tak boleh wat aku menarik nafas lega.. aku masih berfikir.. n moga2 smua masalah dpt di selesaikan dan cepat berlalu.. i really hope.. :'(

Wednesday, June 30, 2010

Tak Puas Hati!

hai kwan2 aku yg gilerssss..
skrg nie korang ada perasan tak???aku dah jarang ar amik gambar.. Kenape? Kenape??
Adoiii.. skrg nie aku banyak sangat masalah kat diri aku nie. kulit muke aku kena serang jerawat
Ya ampun.. buruk nye tak usah kata ar.. dah 2bulan aku cuba nak selesai kan masalah nie.. aku sabar jelah kan.. still rajin cuci muke..sapu ubat sblum tido.. tp makin terok lagi ada.. aku mmg tak puas hati sangat.. tinggal kesan parut n muke aku nmpak kotor giler...lagi2 bila aku tak makeup. ya ampun!! tak sanggup nak tgk muke sendiri.. kalo makeup pn same jer.. trok jugak.. sbb tak leh nak tutup.. parut2 jerawat tu

mama aku balik dia tegur.. "Asal muke ko makin terok nie ngah??" Issssshh!!! malas ar aku nak jawab..kang aku sakit hati. mama bagi aku sabun yg dia pakai.. mane tau dpt membantu ker.. aku tetap mencuba ar.. aku pakai sabun tu..

Balik Msjid Tanah.. herm.. makcik sedara aku lak " Angah! kenape muke berjerawat tu.. tidak dulu muke licin jer",adusss. nie lagi panas nie.. sabar lagi nie... dlm hati aku nie.. geram je dgn diri sendiri. aku mmg pk kan punce nye lah.. aku rasa aku tak tukar ape2 produk pon. asal jadi cm nie????

kat office pon ada pgwai tu tegur aku.. "nape muke ko berjerawat nie??" Waaaakk@!!! aku nak nagis.. sumpah nak nagis.. PLEASE!! HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tu pasal muke.. nie pasal rambut lak!
Hari tu pas balik masjid tanah aku dah perasan rmbot aku yg dpn nie makin panjang.. so aku pon pk nk potong sikit ar.. pstu gi lah kedai gunting rmbut ne.. Ya allah.. Kedai nie bukan calang2 kedai.. kedai nie mmg lah mahal..tp tak pe lah aku pk sbb kedai nie dah top kan.. dah ada nama..n artis2 pon banyak potong rambut kat situ.. so aku tak kisah lah. nak bayar lebih pon.. mmg aku selalu dah potong rambut kat situ.. ish.. nak sebut tanak ek name kedai tu?? sebut jelah kan!! APT
Tp mmg lahanat cibai tol.. aku siap amik profesional lagi.. bukan nye amik senior or creative.. PROFESIONAL okey!!!!!! dia potong rambot aku cm cibai.. senget!! than nmpak cm org bodoh giler.. aku suruh dia betol kan.. dia mmg wat keje cincai2 ar..agak nye dah tak sabar nk balik kot! pstu rambut aku jadi makin terok n makin terok.. adik aku kata rupe aku cm down sindrom dah.. n now aku mmg sakai ar.. aku terpaksa sepit rambut aku sentiasa.. mmg tak style langsung ar.. abis tu nak wat cm ne.. aku anggap jelah diri aku nie malang.. tak pe.. sabar jelah!!!!!!

Harap semua nye cpt berakhir. aku tak penah rasa cm nie. tak penah rasa benci tgk diri sendiri.. dgn diri aku yg makin gemok kat pipi n dagu berlipat nie.. adooii..panas nye hati gua..!! cm cial!

Monday, June 28, 2010

Tiada Ketenangan

Hati aku tak tenang.. aku tak puas hati dgn cara dia menyelesai kan masalah nie.. aku boleh ckp fon.. bls msg dia..tp bukan sbb aku nak..sbb aku nak kawal keadaan.. aku tak suke.. org mengamok2.. tinggi suara.. maki hamun.. nak salah kan org lain.. keluarkan perkataan cm berdendam.. serius aku tak suke.. aku jadi takot.. Kenape u macam tu?? u dah sama mcm Along... tak de beza nye korg dua.. hanya tau buat I takot.. n dengan cara menakotkan i..utk teroskan hubungan kita.. tak adil utk i.. :'(

MOOD: Tak tenteram

Tolong!!!!

Tolong lah.. aku nak lupe kan smua nye.. plezzzzz
U hurt me a lot..
tak de perasaan dah.. hilang semunye..
aarrrgghh!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, June 25, 2010

Hate the reality

Korang penah tak rasa tak dihargai??? Saat nie aku amat lah benci kan diri aku.. sbb org yang aku syg kerap kali lukakan hati aku.kecik kan hati aku.. n aku sentiasa memaafkan.. entah ar..kali nie cm aku cuba nk jauh kan diri dari benda2 nie smua.. semua2 nie byk lukakan hati aku lah!!!! aku giveup.. dia tak penah pikir lah.. pikirkan diri.. tak penah pikir aku.. kalo setiap perbuatan dia memikirkan aku.. benda2 nie smua takkan jadi... tp ape yg dia tau minta maaf.. murah sungguh maaf dia tu.. mudah tol ucapkan kata maaf..sbb tau. hari nie aku marah.. esok aku dah ok!!! so ape dia pedulikan.. hermm... lantak ar.. kali nie aku nak dia tau hargai erti maaf.. kalo dia nak tinggalkan aku..fine.. gi lah.. i let u go.. :)

Saturday, June 19, 2010

Antara Black Pepper & Lada Hitam

Today aku rasa asik ketawa jelah. bangon kol 7.30 pagi.. pstu tak tau nak wat per.. aku pon on FB.. saje nak check notification aku.. pstu dah kol 8 diorg smua tak bangon lagi. aku rasa kesepian dan kesunyian.. (ahahahaha.. giler poyo). Aku pon wat keje lain lak.. cari baju2 yg aku nk pakai.. jap lagi nak gi Alamanda jap.. so tak tau lak nak pakai baju aper.. baju banyak..tp rasa cm dah tak cun dah untuk di pakai.. bosan!!! dah abis test.. aku bukak FB balik.. (giler punye boring nie) last sekali aku masuk bilik.. n jalan kan misi kacau sofia.. ahahaha.. mengamok2 budak tu aku kacau dia.. ahahahaha.. mmg aku makan penerajang semua..tp aku tetap kacau gak. ahahaha.. wat lawak2 bodoh yg wat dia ketawa.. pstu dah sah2 lah dia tak dapat tido..

Dah gelak2 tu.. aku pon ckp "adik aku lapar lah.. nak makan chicken chop!" ceh.. selera besar.. ala.. bukan susah pon kan.. wat kuah black pepper je pon... (eceh.. mcm aku je kan yg lontar kan idea nie... ) sofia pon bangon lah nk masak utk aku melantak.. yeahhh..

Nie Black Pepper


Tengah dok masak2 nie.. tak sedap lak kan kuah tu.. sbb black pepper tak cukup.. herm.. nak tanak kena gak turun kedai kat bawah tu beli black pepper.. aku pon cari lah black pepper kat kedai tu.. tak jumpe pulak.. pastu tak jumpe.. aku teros tnye kat abg kat kedai tu..

"ABANG BLACK PEPPER ADA TAK??", muke abg tu cm ragu2 je nak jawab kan.. dia geleng cm tak berapa nak geleng ar... n dengan tenang jawab tak de... aku still tak percaya lagi nie.. tnye lagi soalan yg same.. "YANG BIJI NYE TAK DE KER??", dia still lagi dgn jawapan dia.. tp kali nie muke ragu2.. last nye soalan aku tnye "ABANG TAU TAK BLACK PEPPER TU APER???" adik aku yg kat belakang nie pon menyampuk LADA HITAM! abg tu pon "aaaaa... LADA HITAM.. lada hitam ada..
Nie pulak Lada Hitam

Persoalan nyer: Ada beza ke Lada Hitam dengan Black Pepper???

Friday, June 18, 2010

Hati Aku Tak Tenteram

Entah kenape tah.. aku rasa ada tak kena je yg jadi kat belakang aku.. teros terang aku dah give up nak jaga hbungan aku dgn org.. tp org... hermmmm... :(

Monday, June 14, 2010

✿ Kelaparan Tanpa Sofia ✿

Hari nie Cik Sofia kita keluar ye...berjimba bersama rakan2.. jadi kami amat lah kelaparan setelah balik dr mencari duit bagi menyuap nasi ke mulut (giler gampang ayat aku!!)... Tetiba tanpa di duga terpacul idea bernas dari gadis biasa bernama Zarith Suraya "Kita oder Domino nak???" aku mengangkat2 kening berberapa kali bagi menunjukkan rasa keterujaan...

(32 minit kemudian)

Tok! Tok! Tok!!

"Abang lambat 2 minit"<---- si penyambut pizza ✿ Zarith Adiba

"Tak pe.. tak pe... (e'eh.. pandai2 lak abg nie ckp tak pe)
Semuanye Rm 43.50", sambil menyerahkan semua pizza di tangan aku.. dgn penuh keterujaan dan kelaparan aku menyambut pizza2 tersebut(tp still cover2 lagi)

"terima kasih", (nampak tak ibu2 mertua dia luar sane?.. lihat lah bertapa bersopan santun dan berbudi bahasa nye zared adiba)

"nah!", abg pizza menghulurkan sekeping kad.. (nota cinta ker nie.. eee...maloo lah..)

Add Video
[nie lah kad tadi.. hanya lah kupon mendapatkan
pizza percuma bukan nota cinta kecewa :( ]

Sebab kitorang makan dengan lahap nye.. so tak dapat lah nak di tayangkan pic2 kitorang membaham pizza.. hahahaha..

rajah 1.1.
rajah menunjukkan saat2 pizza dibaham..


.
rajah 1.2.
(wajah Prince Ikey Adam Putra yg turut bersama2 membaham Domino's Pizza)

Upset :(


"Im the girl with the broken heart.. but no matter what u never see me cry..."

I feeling upset with u babe..
I hate u so damn much..
I cry so much for u.. :'(

Sunday, June 13, 2010

Remembering




Nape aku pilih tajuk REMEMBERING TU?? hahaha.. ye ar aku nak tulis bahasa ibunda aku.. tp cm pelik pulak MEMPERINGATI.. hahaha..cm ada org mati jer.. so aku hentam saje tittle seperti yg tertera di atas... today 13 June 2010.. n aku tetiba teringat smlm 12 June 2010.. kenape dgn 12 June tu??Ulang tahun perkahwinan mama n ayah?? oh tidak! pertama kali nye aku jumpe cinta pertama?? tak! tak! tak! tp 12 June 2004 (6 tahun berlalu).. pertama kali nye aku menonton artis yg paling aku fanatik ar kat Malaysia nie.. perfome kat konsert Akademi Fantasia Musim Ke-2 dengan lagu Jangan Lafazkan-KRU.. tp sbnarnye aku dah tetap kan Dia lah Pelajar yg aku akan sokong time Tirai AF lagi.. hahaha. biasa ar..aku tgk dia cute kan.. weee~ so aku ske ar.. n tgk dia pon cm malu2.. lagi ar aku suke.. hahaha...
Artis yg aku maksud kan tu.. kawan2 rapat aku, sedara mara aku, family aku.. hahahaha.. pasti nye tau dah sape nie.. hahaha.. tp aku sebut jugak lah kat sini.. utk org2 yg tak pernah tau kan.. Artis itu semestinya ADAM! yeah!!! hahaha.. kalo aku ckp aku giler minat kat Adam nie.. ramai pulak yg kutuk2 Adam.. tak suke ar poyo ar itu ar ini ar.. n pelik dgn aku.. Nape lah ko leh minat Adam??( nie ar soalan yg aku selalu dpt).. Arghh!! lantak ar.. berapa bakol diorg kutuk adam pon aku tetap Minat jugak.. n cm ne pon aku akan pertahan kan Adam.. Cm lah Adam tu kenal aku kan.. sbb sanggup bertekak dgn budak2 nie yg bodoh bahalol nie kan.. hahahaha... time tu aku tgh belajar kan... biasa ar.. minat tgh membara..

Lagi satu.. dek terlampau taksub dengan Mohd Aizam nie kan.. aku mmg ada Majalah2 yg smua nye mesti ada Adam.. hahahaha.. aku kumpul dr first Adam muncul dlm Industri Seni nie.. smpai lah skrg.. hahaha... Album jgn ckp lah..ofcoz aku ada.. yang tak de cuma Album kompilasi AF2 jer. tanak ar aku beli.. tak berbaloi... tp VCD Konsert2 Af ada gak yg aku dpt beli.. semua tu jadi koleksi ksyangan aku.. n aku akan tgk bila aku rsa nak rasa perasaan aku time dolu2..
Hermm.. disebabkan minat kat mamat nie...ofcoz aku teringin nak tgk dia depan mata aku kan.. n aku pernah jumpe n bergambar dgn dia sekali jer.. tu pon thn 2007..(lepas 4thn minat baru dpt jumpe depan2) biasa ar aku fanatik tp belakang.. tak suke nak semak2 kan diri gi jumpe2 nie..hahaha.. aku takot nnti aku tak minat..hahahaha..jadi nak elak kan dr benda2 tu jadi.. aku tanak ar terlebih2 sgt... tp kali kedua aku ada gi jugak tgk dia time tu aku kat Perlis.. tgh study kan.. aku gi Jom Heboh..time tu Adam ada kat booth Power Root.. hahaha.. org yg gile2 nie smua duduk dpn stage tu.. aku dduk jauh giler nie.. just nak tgk adam jer..dr jauh pon okey.. tak yah lah nak gi dekat2 ker.. hahaha...dah penah jumpe dekat2 sekali kan..so aku dah capai ape yg aku nak sblum nie..so tak perlu nak semak2 kat situ... :))
Kalo nak dicerita kan kegilaan aku n keFanatikan aku terhadap jejaka Sabah nie.. mmg pnjang berjela ar aku nak tulis.. dah 6thn kot aku sokong dia.. n aku pelik lagi satu hal lah kan.. peminat2 fanatik nie susah sangat lah nak terima artis yg dia minat ada gf kan..hahahaha.. mcm ar dia dapat kwin dgn artis tu..yg pstinye bukan aku.. aku tak penah kesah.. sesape jelah adam nak bercinta.. aku tgk jer.. tak de kena mengena dgn aku pon.. hahahaha... jadi wat pertama kali nye secara terang2an aku tulis secara lisan artis kegemaran aku selama nie.. sbb today special. sempena meraikan 6tahun Adam bergelar artis kat Msia nie..even mcam2 hal yg melanda kehidupan peribadi dia.. tp dia tetap ada.. masih teguh okey!
cumel nye lah wat muke cm nie.. :p

Saturday, June 12, 2010

duno why



I don't know why.. but i love miley cyrus so damn much!! i love her dress.. i love her style.. i love her shoes!! arghh!! i love the way she laugh.. I love when she make a silly thing.. hahahaha.. I love her voice.. i love her talent! i love MILEY CYRUS! Wanna be Like Miley Cyrus.. can i??

http://dresslikemiley.net/


Thursday, June 3, 2010

Mane yg betol nie??

Terus terang skrg nie aku keliru giler.. sape ek dalang nyer.. hermm.. ape yg aku fikir tak sma dgn ape yg ape yg org lain kata... kalo betol lah ape yg org ckp..yg mamat tu dalang nyer.. secara jujurnye..aku amat2lah kecewa... smpai nye hati... bermasalah ke aku nie?? nape lah boleh wat cm tu kat aku.. aku melangkah masuk Unit nie..utk berkerja.. utk aku aplikasi kan smua skill2 yg aku belajar masa di politeknik dulu.. aku tanak ape yg aku belajar dulu hilang cm tu je..tnpa aku guna kan... tapi ada hati yg tak senang pulak dgn aku.. aku cuba sedaya upaya nak berbaik dgn org.. ckp elok2.. bergurau2 utk nmpak lebih mesra..tp buruk jugak aku di mata org lain.. ape lagi yg diorg nak?? aku rasa aku rapat kot dgn dia.. menyesal ckp ape je yg aku rasa utk kongsi ape yg terbenam kat lubok hati aku nie.. tp nak wat cm ne kan.. smua nye dah lepas..so aku tak leh nak tarik balik..ape yg aku boleh buat hnyalah beringat2 n berhati2 lepas nie...

p/s:JANGAN TERLALU CEPAT N MUDAH MEMPERCAYAI ORG LAIN

Wednesday, June 2, 2010

malang

Mybe dua hari yg lepas adalah hari malang aku.. mana tak nyer.. hari selasa ari tu..dah lah keje yg aku wat drp minggu lepas tak siap2 lagi..smbung pulak ke minggu nie.. pon tak jugak siap2.. tetiba kol 4 suraya dtg kat aku dgn keadaan mnggelabah bagi tau kat rumah loceng kebakaran berbunyi..dia risau sbb adik sorang2 kat umah.. dia nk ajak aku balik sekali..tp aku ada keje yg nak kena siapkan.. pstu dr jauh dia jerit dia ajak aku balik sama jugak..mybe dia takot kalo ape2 jadi..tak de org nak tolong dia... so aku teros tinggal kan keje2 aku yg terbengkalai tu n follow dia....

smpai je kat sane.. loceng kbakaran still bebunyi.. suraya dah tpon org yg jaga bgunan tu.. n tnye ape sbb loceng brbunyi..dia kata mybe sbb petir dah smbar loceng kebakaran tu..smpai je kat sane..terpaksa lah kitorg naik tangga smpai tingkat 4..sbb lif tak berfungsi.. nasib parking kat aras 1...huhu.. smpai je kat atas..tgk okey smua..suraya pon suruh adik siap2 n ikot sekali gi office... lagi pon dah nak dekat kol5.. tp sblom tu jumpe dgn maintenance kat bawah tu..lapor kan pasal elektrik..sbb dah beberapa hari nie..lampu n kipas kat umah tu..kejap tutup kejap bukak..tension giler dduk dlm keadaan cm tu.. tp sabar lagi nie..tp jadi makin terok.. so org tu jnji nak datang kol 9 malam... tp tak jugak datang2.. kitorg turun bawh tgk office tutup call off anset.. cm sial jelah kan pragai dia.. mmg suraya mengamok lah.. giler aku rasa tekanan..pstu kntoi bodoh dgn syg aku..sbb chat dgn lelaki.. n dia tau..sbb dia on jugak fb aku.. aku tipu dia kata chat dgn kwn ppuan..sekali dia baca ape yg aku tgh chat..hahaha..mmg kantoi abis lah kan.. dah lah penat.. dia ajak gado pulak..dgn sofia dmam..n merengek2..aku jadi tekanan.. mula la rasa nak mengamok jer..tp tahan jer..

malam tu pulak elektrik dr kelip2 teros black-out langsung.. mmg hangin ar..kena tido berpanas... sofia lak tetiba nak wat pragai..aku pon tak leh nak control rasa marah aku..aku wat bdoh jer... pstu pagi gi keje lambat..sbb still tak de elektrik..suraya tak gosok baju lagi.aku nak siap pn gelap..so tunggu lah smpai office kat bawah tu bukak..sbb nk maki hahaha.. tp tak jugak bukak2..kol 9 kitorg siap2.. pstu suraya pon turun bawah cari diorg.. mmg ramai lah yg naik atas sbb kena marah kan.. hermm....

kat office pon cm sial gak.. aku nie dgn mulot org yg mcm siot..ckp tak reti nak bertapis.. aku leh nak menagis pulak.. huh! malas lah nak citer..sbb bagi aku.lepas dah menagis smlm.. semuanye dah abis.. n skrg nie rasa nak balik melaka n cuti dgn kwn2!!!! huh!

Wednesday, May 26, 2010

terlalu sensitif...

Entah kenapa lah dgn aku skrg nie.. terlalu sensitif.. ada je yg aku nk sedih kan.. mybe sbb aku tak sihat..sejak berberapa hari nie.. tp nak wat cm ne.. aku dah start keje.. mybe keadaan tmpat kerja yg ber'air cond' penyebab nyer.. ambil masa utk aku sesuai kan diri dlm keadaan sjuk nie.. :) pstu mata aku asik sakit jer.. hermm. mybe sbb pakai lens terlebih masa..atau asik mengadap komputer yg menyakitkan mata aku.. tp aku tahan jer... sbb aku baru keje kan.. mybe tak biasa lagi.. :(

smlm.. aku dah kumpul2 smua rasa sedih aku.. aku teros tetiba tak de mood.. nk snyum pun amat lah susah.. tp kat office aku ketawa tak hingat punye.. hahaha.... aku pn call mr.love aku.. just nak dgr suara dia..mana tau dia mampu menyejukkan ati aku yg berkecamuk nie... tp lain lak jadi nye..aku jadi benci.. rasa marah..tp dia tak wat slah pon dgn aku.. aku cuba memendekkan perbualan aku dgn dia..sbb takut tercetus pergaduhan dgn tak semena2 nyer.. :( tp aku smpat msg bg tau dia. ape yg aku rasa masa tu.. dia sedih.. sbb tak wat salah kat aku.. kenapa lak aku nak benci2 dgr suara dia...

lepas aku mandi..makan.. aku rasa baik aku masuk tido.. memandang kan.. kondisi kesihatan aku yg tak berapa baik.. lepas aku meneguk sebotol air cap badak.. aku pon cari anset aku.. n teros kol mr.love..sbb rasanye aku dah lukekan hati dia td.. tp dia tak angkat.. aku kol lagi.. aku call digi pon tak angkat gak.. pastu baru lah dia angkat bila aku call maxis sekali lagi.. bila aku tnye dia wat per? n kenapa tak angkat..? "tak wat per... sbb u dah bnci nk dgr suara I" hahaha.. terkena aku sbijik.. pstu aku pon citer kat dia..aku sedih sgt.. n mcm2 aku share dgn dia.. n aku menagis.. mmg mr.love aku rasa tak senang hati lah bila dgr aku menagis.. sbb aku jarang nak mnagis2 nie.. ketawa je memanjang.. mybe aku bnyk pendam dlm hati aku nie.... so bila dgr suara mr.love pujuk aku.. lagi kuat aku nagis.. lagi susah nak brhenti sedu aku nie.. :'(

tp pastu aku okey..sbb aku dah luah smua... dia pon ada keje kol 9 kang.. nk gi wat latihan.. aku pon tido lah.. kol 1 lebih dia call aku..kitorg borak2 smpai kol 2 lebih.. pstu baru aku tido..lepas dia baca ayat kursi kat aku.. tp tu pon cm berat je nak lepaskan dia.. rindu sgt kat dia..sbb lama tak jumpe.. hahaha..lama ker?? lebih ar dr 2 minggu rasanye.. nk dekat sbulan jugak ar..

Tuesday, May 25, 2010

Im not happy

Aku tak rasa happy.. puas aku cari2 mana agaknye hilangnye rasa bahagia.. mybe sbb family tak de dgn aku.. kawan2 tak berada dismping aku.. dan my love tak sentiasa di sisi aku.. jd aku rasa amat tak bahagia.. :(

Thursday, May 6, 2010

Benci

Skrg nie perasaan benci menyelinap dalam diri aku.. i benci yg teramat sgt kat u!! kalo i tau u ada buat yg sial belakang i!!!! mcm i ckp sblum nie... i blah bodoh cm tu je dari idop u!!! ingat!

Monday, May 3, 2010

Gembira hanya sementara....

Smlm iaitu bersamaan 2hb mei 2010...(cewah! wat formal lak) hari yg the best bagi aku... kenaper?? sbb aku dapat having fun dgn My Mr. Love.. arggghh!!! happy sesangat...tuhan je yg tau.. Kitorg mmg round satu Sunway Pyramid smpai dah bnyk kali jalan tmpat yg same.. sbb tak tau nak wat aper.. nk tgk wayang.. aku rasa nnti tak best lak.. so kitorg jalan jelah.. penat dduk.. hahaha.. seronok jer.. wlaupn kekadang tu aku ada meradang sikit.. sbb tak puas hati dgn pragai dia.. boleh dia tnye aku.. " naper u nie skrg nie asik nak gajuk jer?" ewah2 dia yg wat benda menyakit kan hati aku.. mana aku tak bengang.. pstu dia lak nak gajuk.. bagi sepakan sulung baru dia tau.. tp yg tak tahan nak wat gajuk dgn aku.. sekali aku wat bodoh jer.. tau takot.. hahaha.. aku gah hangin.. dia nak tunjuk hangin dia lak... mmg tak layan ar.. huhuhu...

tp pstu aku cuba buang rasa marah aku tu.. sbb malas lah nk gado dgn dia.. sbb kitorg bukan selalu pon dpt jumpe.. tanak rosakkan suasana... huhu... sofia mmg jadi permerhati jelah.. lagi yg aku menyirap.. smlm dah lah nak upload gmbar punye lah lembab.. boleh dia ckp kat aku mcm2 suruh private kat sape2 tah.. aku hangin teros aku cancle upload.. hilang mood aku.. mmg gado kejap lah kan.. biasa lah aku nie baran.. pantang kena sentuh sikit aku dah nak melenting dah.. tp tak pe lah..dia pon dah faham aku cm ner.. n sabar je dgn aku ni..

tu lah.. smlm gembira lah ya amat sgt... jd moral nyer kegembiraan hanya sementara n aku harap kebahagiaan aku dgn si dia selama2 nyer.. amin2... :)

Friday, April 30, 2010

bengang sikit lah~

Adoi.. aku ada ke sibuk2 pasal org?? kenape lah org nk kacau aku.. aku kacau ko ker?? tak kan..so ko dduk senyap2 jgn smpai aku melenting pulak.. dh lama dah aku sabar dik oiii!!! susah payah lah pulak ko jadi pnyampai berita terutama.. huh! tp tak pe lah.. lantak ko lah.. mcm mr.love aku kata..lantak lah kat diorg.. dah tau nak wat cm ne.. asal bukan dri mulut u.. n bukan dr mulut i..kita diam jelah.. yg bercinta kita dua.. so wat pe nak semua org tau.. yg penting i tau u syg i.. u tau i syg u.. thats it...!

Thursday, April 22, 2010

Keseronokkan berganda


Baru je dpt kedukaan... menagis teresak2 kat mr.Love aku.. semata2 hanya kerana sahabat.. marah tol mR.Love aku sbb benda2 cm tu aku menagis cm budak2.. bukan pe.. aku kecewa sikit..tp tak pelah..anggap benda tu dah berlalu...tak perlu dikenang.. tak perlu difikirkan.. aku teroskan idup aku mcm biasa.. im still alive.. :) ISNIN

Patot nye hari isnin aku dah gi kat Hotel Shangri-La Kuala Lumpur.. hotel yg mama n ayah ddk.. ayah pagi2 tepon aku suruh aku packing barang2 n tunggu keta dtg amik kitorg..tp tak tau lah bila..sbb keta tak de.. tunggu smpai aku tido ar..hahahaha.. pstu ayah kol aku malam tu kata "angah nak dtg sini ke nak?? ayah ada masalah nie.. keta tak de" aku cm biasa jawab " angah tak kisah lah", mmg aku tak kisah pon.. mane2 pn tak pe.. dduk umah pon ddk je dalam umah.. kalo gi hotel pon rasa nye aktiviti yg sama gak aku wat.. huhu... " angah tak tau ke cm ne nak dtg kl nie.. naik lah lrt ke ape ke..", aku garu2 kepala aku yg tak gatal nie ha.. nak tanak aku kena lah bagi tau idea kat ayah..sbb aku tau sbnarnye cm ne nak gi KL..hahaha.. " ayah.. angah tau cm ne sbnarnye nak gi KL sentral..suruh kaklong antar gi Putrajaya Sentral.. pstu angah n adik naik monorail.. smpai kat KL sentaral.." ayah pon lega lah..dia pon ckp kat aku suruh kaklong antar kitorg pagi2 esok sblum dia gi keje..

SELASA

Pagi2 buta suraya dah kjut..bengang giler muke dia sbb kitorg tak bangong sendri..hahaha
aku n adik pon cpt2 lah siap..sbb 7.30 pg mesti nak jalan... suraya gi tumb print dlu..baru lah dia antar aku kat stesen monorail... tak lah susah sgt kan.. hehe.. smbil tunggu2 tu aku pon borak2 lah dgn adik.. monorail dtg kitorg pon naik.. aku tak biasa sbnarnye.. takot pon ada..tp berani kan diri jugak... amik masa dalam 10 minit kot nak smpai KL sentral..aku pon tak sure.. smpai KL sentral..aku pon still tak sure nak amik cab ke gi kat hotel shangri-la.. tp akhirnye aku amik gak cab..tp bagus gak.. tak de lah kena tipu dgn pemandu teksi sbb kat situ cara nye beli kupon kat kaunter n gi hotel shangri-la kena rm13.. n aku pon smpai lah kat dpn pintu bilik 812.. ting tong!!! hahahaha...
Aku petang nnti nak gi KL sentral sbb mlm tdi mmber aku ckp B.A.D Boyz ada show kat KL sentral...smpat lah aku tnye driver teksi tu leh tak amik aku kol 2.30..smpai je hotel aku ckp kat mama yg aku nak gi KL sentral kol 2 kang.. n mama ckp nak ikot.. tp bila ayah balik plan mama jadi lain..diorg dua nk gi KL sentral n nak naik LRT gi Masjid Jamik.. smpai je KL sentral aku pon gi cari amelia kat Medan selera.. borak2 dgn amelia tunggu smpai BB smpai.. tp tgk jam dah kol 3.30..so kitorg pon gi lah keluar tgk keadaan kat luar tu... pstu amelia tunjuk lah kwn dia ada lah 3 org kat bwh n smua nye ppuan.. aku tgk jelah.. pstu amelia pon pndang ke kiri.. pstu amelia ckp "tu diorg.." aku pon pndang lah kiri.. melompat aku kebelakang..sbb diorg gah pndang kat atas..hahaha.. lawak giler..nak terkejutkkan dia..dia terkejut kan aku dlu..hahaha..sengal.. pstu kitorg pon tgk lah persmbahan diorg.. sblum balik tu aku tunggu kat bawah..nk jumpe ry'an jap.. sbb nk bagi barang kat dia.. call anset dia tp tak jawab lak..aku kol manager dia, Olly.. so suruh dia dtg kat aku..sbb nak gi sane mmg aku malu ar.. pas dah bagi barang aku pn balik lah dgn cab jugak..hehe...
malam tu ayah ajak gi makan kat Sangria Island Restaurant n Bar.. fuh.. best. amik pic..hahahaha.. tp tak best nye sbb suraya tak de.. so tak cukup sorang.. :( pstu balik bilik n tidozzz.. hehe... aku happy sbb mama n ayah smua ada kat sini..tp tak lama lagi diorg smua nak balik dah.. so hidup cara bosan balik...

Saturday, April 3, 2010

Tolong!!! Nak tido!!

Ape lah msalah aku nie.. aku nak tido ar!!!! asal yg susah sgt nie.. dr kol 12 td aku try nak tido..pusing sini tak kena..pusing sane tak kena!!! argghh!!! n now dah kol 2.15a.m. aku teros on PC n mengadu kat blog nie!!

susah lah cmnie.. serius tak larat dah nie..dah lembik dah nie.. mata pon cm nak tido..tp bila dah letak kepala kat bantal.tak gak tido2.. dulu tak penah pon ada msalh cm nie.. whats ur problem zared!!!???

Friday, April 2, 2010

HappYY

Hahaha.. skrg nie mmg maju tol kan teknologi kita.. lagi2 skrg mmg popular giler laman sosial Facebook.. aku pon seronok sgt main Facebook (FB) nie.. bukan per.. kwn2 yg dah lama tak jumpe pon leh jumpa n brhubung balik dalam FB nie.. nie lah kelebihan Laman sosial nie.. hahaha.. bukan tu jer..aku pon leh tambah2 kenalan. :) tadi mmg syok habis lah kan.. mane tak nye aku dgn zuziana n aJ main tag2 post..mmg pening ar nak balas yg mane satu.. hahaha.. giler tol.. aku mmg lah tak sabar nak jumpe n hangout dgn budak2 nie..sbb aku happy sgt kalo dgn diorg.. happy2 sgt2.. ha..berganda kau keseronokkan nyer..
nie plan nak gi berjalan2 today plan nak gi genting lak dgn zuzy n aj.. hahaha.. tp kalo dgn zuzy n aj aku caya jer.. smua mesti menjadi nye.. tp yg aku gah pk skrg nie percutian yg aku plan dgn syera.. jadi ke tidak.. hahaha..sbb tetiba hal nie snyap cm tu jer.. hahaha. tak kisah lah ape2 pon aku on jer pasal kwn2 nie..tak pon aku pujuk syera tak yah gi lagi percutian tu sbb tak syok..kwn2 yg lain tak dapat ikot.. kita gi genting ramai2.. gerenti best bangat!!!

rindu!!!

RINDU giler kat all my girl friends!!! mis them damn much!!!!!! full stop!

Kesukaran Tido! argghh!!!

Entah ar sejak2 nie payah tol nak tido.. adoi.. kul 3 pon lom tentu tido lagi.. sakit lak ati.. pstu bangun paling lewat pon kol 11.. hermm. nk tido petang takot.. muke nie dah tak yah ckp ar kesembapannye! penat cm ne pon susah sgt nak tido ape nak jadi dgn aku skrg nie pon tak tau lah.. kekadang smpai dah lembik ek.. tp mata tetap gak tak moh tido..

smlm si Pie-qa.. atau lagi simple aku panggil dia gap.. herm.. dia mmg layan aku lah smlm... sbb aku nak tuka layout blog nie.. tp nak dia yg pilih.. hahaha.. smpai dekat kol 3pagi dia layan aku buat benda nie smua.. tq my fren!! love u lah.. hahaha.. tp tak siap lagi..blog nie..sbb aku yg loghat nie kan.. ada je tu tak kena ni tak kena.. tp Gap mmg sabar lah dgn kerenah aku nie.. hihihi

smlm pas ckp dgn Mr.Love aku.. aku try lah nak tido.. kol 4 lebih baru leh tido..tu pon tido2 ayam je.. tetiba bunyi msg yg mmg mengejutkan aku tido.. aku mmg kalo tido nyenyak cm ne pon..bunyi anset mmg telinga aku nie peka giler..hahahaha... =))
cik suraya atau akak aku nie ha.. antar msg kat aku.. semata2 nak tnye ape nama blog dia.. adoi hai..sengal lah sgt.. tp nasib baik gak.. sbb smlm aku jnji dgn love aku yg aku nak tolong kejut kan dia kol 10 hihi.. aku pon teros kol.. n dia angkat dgn smngat nye.. aik? tak tido ke syg aku nie?? rupenye mmg tak tido n otw nk balik umah.. cian kat dia.. sbb ape dia tak tido tu.. tak leh lah aku sebut..sbb dia suruh aku diam. hahahaha.. adoi..cm tu pon boleh ker??? gelak jelah.. hahahahaha.. :))

pstu konon2 nye aku nak smbung tido..tp tak dapat.. arghh... mmg sengal2 giler ar badan nie.. rasa nak nagis pon ada.. nk tido ke tak nak?? nak tido ke tanak?? tu je aku pk skrg nie.. huh! penat tak yah ckp ar.. :'(

Thursday, April 1, 2010

L.O.V.E

Jam dah menunjukan 1.12 pagi!! 1hb April.. hari yg kbykan org gelarkan April Fool... dan kata nye ini lah masa nye nak kena kan org lain.. konon nye sbagai gurauan.. tp kdg2 kena ingat gak jgn lah gurauan yg melampau smpai mmpu memalu atau mengaib kan seseorg tu.. aku tak ingat lah.. aku ada ke pengalaman terkena April Fool?? hermm.rasa nye tak de.. siapa berani nak kenakan aku? hahaha.. bukan ckp besar..tp kwn2 tau sgt aku mcm mane.. n jgn lah sesekali nak cari pasal dgn aku :) tp ape yg aku nak citer kan kat sini bukan lah pasal april fool yg dah sah2 FOOL tu.. =))Dah lewat dah nie..aku masih tak leh tido.. i miss him so much.. nie kali kedua aku bercinta.. n pastinye dia lebih baik dari sblum nye.. tp biasa lah..pasti diri dia ada kekurangan.. lumrah kejadian manusia.. aku terima dia seadanye..dan dia pon terima diri aku seadanye.. rindukan suara dia.. rindukan manje dia.. hahaha.. n layanan dia kat aku yg teramat lah baik..n wat aku tersungkur pd cinta dia..indah nye cinta.. mcm mama aku kata lah..bila bercinta nie mmg semuanye indah.. hahaha...
Aku pasti aku jatuh cinta kat dia..tp pada umo aku nie..layak ke aku menilai erti cinta?? kenal kah aku pada cinta? tu aku tak tau..tp yg aku tau aku tol2 syg n tak malu ckp cinta kan dia.. cinta...cinta..cinta.. susah nye bila berjauhan.. kalo asik jumpe je..muak pulakan tgk muke masing2..tp kerja dia mmg menjarakkan hbungan kitorg dua.. tp aku paham kerja dia tak tentu masa.. aku lak tak de benda nak wat..sbb tu aku rasa bosan sentiasa.. ha tp cinta jarak jauh mmg memeritkan.. haha.. (tak de kena mengena dgn aku pon.. Mr.Love tak lah jauh mane.. cuma masa membataskan segalanye)
tetiba terkenang pulak aku pada citer P.S I love U yg aku tgk masa aku gah belajar dulu.. si jannah lah..bagi aku tgk citer tu.. time tu aku layan sorg2 jer.. tetiba aku rasa citer tu amat lah sedih n aku leh letakkan diri aku dalam situasi ppuan tu.. n aku tak dapat tahan tagis aku.. mmg aku menagis lah sgt2.. sedih smpai kedengaran keseduan aku (wardah dgr).. takot nye kalo kehilangan org yg kita cintai.. n lagi2 masa dia dah tak de kita terkenang yg kita selalu je tak wat dia bahagia.. :'(

kdg2 aku sronok gak bila tgk org lain bercinta nie.. so aku mmg perhati kan je.. diorg bermanje2..peluk2.. hahaha..pegang2 tgn. n aku hanya tersenyum.. seronok nye diorg.. hahaha.. n aku rasa happy utk diorg wlaupon tetiba kat fikiran aku terbayangkan seronoknye dpt spent time cm tu.. tp mcm aku ckp tadi..ape leh buat masa membataskan segalanye..hari nie Mr.Love aku ada keje.. n dia pon pening kepala..so aku mmg tanak ganggu dia.. tak tau lah hari nie dia smpat ke nak call aku n ckp dgn aku.. aku sure dia penat..kesian nyer.. tp aku pon kesian kat diri aku nie sbb tak dapat tido kalo tak dgr dia baca ayt kursi utk aku.. :'(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...