Friday, April 30, 2010

bengang sikit lah~

Adoi.. aku ada ke sibuk2 pasal org?? kenape lah org nk kacau aku.. aku kacau ko ker?? tak kan..so ko dduk senyap2 jgn smpai aku melenting pulak.. dh lama dah aku sabar dik oiii!!! susah payah lah pulak ko jadi pnyampai berita terutama.. huh! tp tak pe lah.. lantak ko lah.. mcm mr.love aku kata..lantak lah kat diorg.. dah tau nak wat cm ne.. asal bukan dri mulut u.. n bukan dr mulut i..kita diam jelah.. yg bercinta kita dua.. so wat pe nak semua org tau.. yg penting i tau u syg i.. u tau i syg u.. thats it...!

Thursday, April 22, 2010

Keseronokkan berganda


Baru je dpt kedukaan... menagis teresak2 kat mr.Love aku.. semata2 hanya kerana sahabat.. marah tol mR.Love aku sbb benda2 cm tu aku menagis cm budak2.. bukan pe.. aku kecewa sikit..tp tak pelah..anggap benda tu dah berlalu...tak perlu dikenang.. tak perlu difikirkan.. aku teroskan idup aku mcm biasa.. im still alive.. :) ISNIN

Patot nye hari isnin aku dah gi kat Hotel Shangri-La Kuala Lumpur.. hotel yg mama n ayah ddk.. ayah pagi2 tepon aku suruh aku packing barang2 n tunggu keta dtg amik kitorg..tp tak tau lah bila..sbb keta tak de.. tunggu smpai aku tido ar..hahahaha.. pstu ayah kol aku malam tu kata "angah nak dtg sini ke nak?? ayah ada masalah nie.. keta tak de" aku cm biasa jawab " angah tak kisah lah", mmg aku tak kisah pon.. mane2 pn tak pe.. dduk umah pon ddk je dalam umah.. kalo gi hotel pon rasa nye aktiviti yg sama gak aku wat.. huhu... " angah tak tau ke cm ne nak dtg kl nie.. naik lah lrt ke ape ke..", aku garu2 kepala aku yg tak gatal nie ha.. nak tanak aku kena lah bagi tau idea kat ayah..sbb aku tau sbnarnye cm ne nak gi KL..hahaha.. " ayah.. angah tau cm ne sbnarnye nak gi KL sentral..suruh kaklong antar gi Putrajaya Sentral.. pstu angah n adik naik monorail.. smpai kat KL sentaral.." ayah pon lega lah..dia pon ckp kat aku suruh kaklong antar kitorg pagi2 esok sblum dia gi keje..

SELASA

Pagi2 buta suraya dah kjut..bengang giler muke dia sbb kitorg tak bangong sendri..hahaha
aku n adik pon cpt2 lah siap..sbb 7.30 pg mesti nak jalan... suraya gi tumb print dlu..baru lah dia antar aku kat stesen monorail... tak lah susah sgt kan.. hehe.. smbil tunggu2 tu aku pon borak2 lah dgn adik.. monorail dtg kitorg pon naik.. aku tak biasa sbnarnye.. takot pon ada..tp berani kan diri jugak... amik masa dalam 10 minit kot nak smpai KL sentral..aku pon tak sure.. smpai KL sentral..aku pon still tak sure nak amik cab ke gi kat hotel shangri-la.. tp akhirnye aku amik gak cab..tp bagus gak.. tak de lah kena tipu dgn pemandu teksi sbb kat situ cara nye beli kupon kat kaunter n gi hotel shangri-la kena rm13.. n aku pon smpai lah kat dpn pintu bilik 812.. ting tong!!! hahahaha...
Aku petang nnti nak gi KL sentral sbb mlm tdi mmber aku ckp B.A.D Boyz ada show kat KL sentral...smpat lah aku tnye driver teksi tu leh tak amik aku kol 2.30..smpai je hotel aku ckp kat mama yg aku nak gi KL sentral kol 2 kang.. n mama ckp nak ikot.. tp bila ayah balik plan mama jadi lain..diorg dua nk gi KL sentral n nak naik LRT gi Masjid Jamik.. smpai je KL sentral aku pon gi cari amelia kat Medan selera.. borak2 dgn amelia tunggu smpai BB smpai.. tp tgk jam dah kol 3.30..so kitorg pon gi lah keluar tgk keadaan kat luar tu... pstu amelia tunjuk lah kwn dia ada lah 3 org kat bwh n smua nye ppuan.. aku tgk jelah.. pstu amelia pon pndang ke kiri.. pstu amelia ckp "tu diorg.." aku pon pndang lah kiri.. melompat aku kebelakang..sbb diorg gah pndang kat atas..hahaha.. lawak giler..nak terkejutkkan dia..dia terkejut kan aku dlu..hahaha..sengal.. pstu kitorg pon tgk lah persmbahan diorg.. sblum balik tu aku tunggu kat bawah..nk jumpe ry'an jap.. sbb nk bagi barang kat dia.. call anset dia tp tak jawab lak..aku kol manager dia, Olly.. so suruh dia dtg kat aku..sbb nak gi sane mmg aku malu ar.. pas dah bagi barang aku pn balik lah dgn cab jugak..hehe...
malam tu ayah ajak gi makan kat Sangria Island Restaurant n Bar.. fuh.. best. amik pic..hahahaha.. tp tak best nye sbb suraya tak de.. so tak cukup sorang.. :( pstu balik bilik n tidozzz.. hehe... aku happy sbb mama n ayah smua ada kat sini..tp tak lama lagi diorg smua nak balik dah.. so hidup cara bosan balik...

Saturday, April 3, 2010

Tolong!!! Nak tido!!

Ape lah msalah aku nie.. aku nak tido ar!!!! asal yg susah sgt nie.. dr kol 12 td aku try nak tido..pusing sini tak kena..pusing sane tak kena!!! argghh!!! n now dah kol 2.15a.m. aku teros on PC n mengadu kat blog nie!!

susah lah cmnie.. serius tak larat dah nie..dah lembik dah nie.. mata pon cm nak tido..tp bila dah letak kepala kat bantal.tak gak tido2.. dulu tak penah pon ada msalh cm nie.. whats ur problem zared!!!???

Friday, April 2, 2010

HappYY

Hahaha.. skrg nie mmg maju tol kan teknologi kita.. lagi2 skrg mmg popular giler laman sosial Facebook.. aku pon seronok sgt main Facebook (FB) nie.. bukan per.. kwn2 yg dah lama tak jumpe pon leh jumpa n brhubung balik dalam FB nie.. nie lah kelebihan Laman sosial nie.. hahaha.. bukan tu jer..aku pon leh tambah2 kenalan. :) tadi mmg syok habis lah kan.. mane tak nye aku dgn zuziana n aJ main tag2 post..mmg pening ar nak balas yg mane satu.. hahaha.. giler tol.. aku mmg lah tak sabar nak jumpe n hangout dgn budak2 nie..sbb aku happy sgt kalo dgn diorg.. happy2 sgt2.. ha..berganda kau keseronokkan nyer..
nie plan nak gi berjalan2 today plan nak gi genting lak dgn zuzy n aj.. hahaha.. tp kalo dgn zuzy n aj aku caya jer.. smua mesti menjadi nye.. tp yg aku gah pk skrg nie percutian yg aku plan dgn syera.. jadi ke tidak.. hahaha..sbb tetiba hal nie snyap cm tu jer.. hahaha. tak kisah lah ape2 pon aku on jer pasal kwn2 nie..tak pon aku pujuk syera tak yah gi lagi percutian tu sbb tak syok..kwn2 yg lain tak dapat ikot.. kita gi genting ramai2.. gerenti best bangat!!!

rindu!!!

RINDU giler kat all my girl friends!!! mis them damn much!!!!!! full stop!

Kesukaran Tido! argghh!!!

Entah ar sejak2 nie payah tol nak tido.. adoi.. kul 3 pon lom tentu tido lagi.. sakit lak ati.. pstu bangun paling lewat pon kol 11.. hermm. nk tido petang takot.. muke nie dah tak yah ckp ar kesembapannye! penat cm ne pon susah sgt nak tido ape nak jadi dgn aku skrg nie pon tak tau lah.. kekadang smpai dah lembik ek.. tp mata tetap gak tak moh tido..

smlm si Pie-qa.. atau lagi simple aku panggil dia gap.. herm.. dia mmg layan aku lah smlm... sbb aku nak tuka layout blog nie.. tp nak dia yg pilih.. hahaha.. smpai dekat kol 3pagi dia layan aku buat benda nie smua.. tq my fren!! love u lah.. hahaha.. tp tak siap lagi..blog nie..sbb aku yg loghat nie kan.. ada je tu tak kena ni tak kena.. tp Gap mmg sabar lah dgn kerenah aku nie.. hihihi

smlm pas ckp dgn Mr.Love aku.. aku try lah nak tido.. kol 4 lebih baru leh tido..tu pon tido2 ayam je.. tetiba bunyi msg yg mmg mengejutkan aku tido.. aku mmg kalo tido nyenyak cm ne pon..bunyi anset mmg telinga aku nie peka giler..hahahaha... =))
cik suraya atau akak aku nie ha.. antar msg kat aku.. semata2 nak tnye ape nama blog dia.. adoi hai..sengal lah sgt.. tp nasib baik gak.. sbb smlm aku jnji dgn love aku yg aku nak tolong kejut kan dia kol 10 hihi.. aku pon teros kol.. n dia angkat dgn smngat nye.. aik? tak tido ke syg aku nie?? rupenye mmg tak tido n otw nk balik umah.. cian kat dia.. sbb ape dia tak tido tu.. tak leh lah aku sebut..sbb dia suruh aku diam. hahahaha.. adoi..cm tu pon boleh ker??? gelak jelah.. hahahahaha.. :))

pstu konon2 nye aku nak smbung tido..tp tak dapat.. arghh... mmg sengal2 giler ar badan nie.. rasa nak nagis pon ada.. nk tido ke tak nak?? nak tido ke tanak?? tu je aku pk skrg nie.. huh! penat tak yah ckp ar.. :'(

Thursday, April 1, 2010

L.O.V.E

Jam dah menunjukan 1.12 pagi!! 1hb April.. hari yg kbykan org gelarkan April Fool... dan kata nye ini lah masa nye nak kena kan org lain.. konon nye sbagai gurauan.. tp kdg2 kena ingat gak jgn lah gurauan yg melampau smpai mmpu memalu atau mengaib kan seseorg tu.. aku tak ingat lah.. aku ada ke pengalaman terkena April Fool?? hermm.rasa nye tak de.. siapa berani nak kenakan aku? hahaha.. bukan ckp besar..tp kwn2 tau sgt aku mcm mane.. n jgn lah sesekali nak cari pasal dgn aku :) tp ape yg aku nak citer kan kat sini bukan lah pasal april fool yg dah sah2 FOOL tu.. =))Dah lewat dah nie..aku masih tak leh tido.. i miss him so much.. nie kali kedua aku bercinta.. n pastinye dia lebih baik dari sblum nye.. tp biasa lah..pasti diri dia ada kekurangan.. lumrah kejadian manusia.. aku terima dia seadanye..dan dia pon terima diri aku seadanye.. rindukan suara dia.. rindukan manje dia.. hahaha.. n layanan dia kat aku yg teramat lah baik..n wat aku tersungkur pd cinta dia..indah nye cinta.. mcm mama aku kata lah..bila bercinta nie mmg semuanye indah.. hahaha...
Aku pasti aku jatuh cinta kat dia..tp pada umo aku nie..layak ke aku menilai erti cinta?? kenal kah aku pada cinta? tu aku tak tau..tp yg aku tau aku tol2 syg n tak malu ckp cinta kan dia.. cinta...cinta..cinta.. susah nye bila berjauhan.. kalo asik jumpe je..muak pulakan tgk muke masing2..tp kerja dia mmg menjarakkan hbungan kitorg dua.. tp aku paham kerja dia tak tentu masa.. aku lak tak de benda nak wat..sbb tu aku rasa bosan sentiasa.. ha tp cinta jarak jauh mmg memeritkan.. haha.. (tak de kena mengena dgn aku pon.. Mr.Love tak lah jauh mane.. cuma masa membataskan segalanye)
tetiba terkenang pulak aku pada citer P.S I love U yg aku tgk masa aku gah belajar dulu.. si jannah lah..bagi aku tgk citer tu.. time tu aku layan sorg2 jer.. tetiba aku rasa citer tu amat lah sedih n aku leh letakkan diri aku dalam situasi ppuan tu.. n aku tak dapat tahan tagis aku.. mmg aku menagis lah sgt2.. sedih smpai kedengaran keseduan aku (wardah dgr).. takot nye kalo kehilangan org yg kita cintai.. n lagi2 masa dia dah tak de kita terkenang yg kita selalu je tak wat dia bahagia.. :'(

kdg2 aku sronok gak bila tgk org lain bercinta nie.. so aku mmg perhati kan je.. diorg bermanje2..peluk2.. hahaha..pegang2 tgn. n aku hanya tersenyum.. seronok nye diorg.. hahaha.. n aku rasa happy utk diorg wlaupon tetiba kat fikiran aku terbayangkan seronoknye dpt spent time cm tu.. tp mcm aku ckp tadi..ape leh buat masa membataskan segalanye..hari nie Mr.Love aku ada keje.. n dia pon pening kepala..so aku mmg tanak ganggu dia.. tak tau lah hari nie dia smpat ke nak call aku n ckp dgn aku.. aku sure dia penat..kesian nyer.. tp aku pon kesian kat diri aku nie sbb tak dapat tido kalo tak dgr dia baca ayt kursi utk aku.. :'(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...