Thursday, April 22, 2010

Keseronokkan berganda


Baru je dpt kedukaan... menagis teresak2 kat mr.Love aku.. semata2 hanya kerana sahabat.. marah tol mR.Love aku sbb benda2 cm tu aku menagis cm budak2.. bukan pe.. aku kecewa sikit..tp tak pelah..anggap benda tu dah berlalu...tak perlu dikenang.. tak perlu difikirkan.. aku teroskan idup aku mcm biasa.. im still alive.. :) ISNIN

Patot nye hari isnin aku dah gi kat Hotel Shangri-La Kuala Lumpur.. hotel yg mama n ayah ddk.. ayah pagi2 tepon aku suruh aku packing barang2 n tunggu keta dtg amik kitorg..tp tak tau lah bila..sbb keta tak de.. tunggu smpai aku tido ar..hahahaha.. pstu ayah kol aku malam tu kata "angah nak dtg sini ke nak?? ayah ada masalah nie.. keta tak de" aku cm biasa jawab " angah tak kisah lah", mmg aku tak kisah pon.. mane2 pn tak pe.. dduk umah pon ddk je dalam umah.. kalo gi hotel pon rasa nye aktiviti yg sama gak aku wat.. huhu... " angah tak tau ke cm ne nak dtg kl nie.. naik lah lrt ke ape ke..", aku garu2 kepala aku yg tak gatal nie ha.. nak tanak aku kena lah bagi tau idea kat ayah..sbb aku tau sbnarnye cm ne nak gi KL..hahaha.. " ayah.. angah tau cm ne sbnarnye nak gi KL sentral..suruh kaklong antar gi Putrajaya Sentral.. pstu angah n adik naik monorail.. smpai kat KL sentaral.." ayah pon lega lah..dia pon ckp kat aku suruh kaklong antar kitorg pagi2 esok sblum dia gi keje..

SELASA

Pagi2 buta suraya dah kjut..bengang giler muke dia sbb kitorg tak bangong sendri..hahaha
aku n adik pon cpt2 lah siap..sbb 7.30 pg mesti nak jalan... suraya gi tumb print dlu..baru lah dia antar aku kat stesen monorail... tak lah susah sgt kan.. hehe.. smbil tunggu2 tu aku pon borak2 lah dgn adik.. monorail dtg kitorg pon naik.. aku tak biasa sbnarnye.. takot pon ada..tp berani kan diri jugak... amik masa dalam 10 minit kot nak smpai KL sentral..aku pon tak sure.. smpai KL sentral..aku pon still tak sure nak amik cab ke gi kat hotel shangri-la.. tp akhirnye aku amik gak cab..tp bagus gak.. tak de lah kena tipu dgn pemandu teksi sbb kat situ cara nye beli kupon kat kaunter n gi hotel shangri-la kena rm13.. n aku pon smpai lah kat dpn pintu bilik 812.. ting tong!!! hahahaha...
Aku petang nnti nak gi KL sentral sbb mlm tdi mmber aku ckp B.A.D Boyz ada show kat KL sentral...smpat lah aku tnye driver teksi tu leh tak amik aku kol 2.30..smpai je hotel aku ckp kat mama yg aku nak gi KL sentral kol 2 kang.. n mama ckp nak ikot.. tp bila ayah balik plan mama jadi lain..diorg dua nk gi KL sentral n nak naik LRT gi Masjid Jamik.. smpai je KL sentral aku pon gi cari amelia kat Medan selera.. borak2 dgn amelia tunggu smpai BB smpai.. tp tgk jam dah kol 3.30..so kitorg pon gi lah keluar tgk keadaan kat luar tu... pstu amelia tunjuk lah kwn dia ada lah 3 org kat bwh n smua nye ppuan.. aku tgk jelah.. pstu amelia pon pndang ke kiri.. pstu amelia ckp "tu diorg.." aku pon pndang lah kiri.. melompat aku kebelakang..sbb diorg gah pndang kat atas..hahaha.. lawak giler..nak terkejutkkan dia..dia terkejut kan aku dlu..hahaha..sengal.. pstu kitorg pon tgk lah persmbahan diorg.. sblum balik tu aku tunggu kat bawah..nk jumpe ry'an jap.. sbb nk bagi barang kat dia.. call anset dia tp tak jawab lak..aku kol manager dia, Olly.. so suruh dia dtg kat aku..sbb nak gi sane mmg aku malu ar.. pas dah bagi barang aku pn balik lah dgn cab jugak..hehe...
malam tu ayah ajak gi makan kat Sangria Island Restaurant n Bar.. fuh.. best. amik pic..hahahaha.. tp tak best nye sbb suraya tak de.. so tak cukup sorang.. :( pstu balik bilik n tidozzz.. hehe... aku happy sbb mama n ayah smua ada kat sini..tp tak lama lagi diorg smua nak balik dah.. so hidup cara bosan balik...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...