Wednesday, June 30, 2010

Tak Puas Hati!

hai kwan2 aku yg gilerssss..
skrg nie korang ada perasan tak???aku dah jarang ar amik gambar.. Kenape? Kenape??
Adoiii.. skrg nie aku banyak sangat masalah kat diri aku nie. kulit muke aku kena serang jerawat
Ya ampun.. buruk nye tak usah kata ar.. dah 2bulan aku cuba nak selesai kan masalah nie.. aku sabar jelah kan.. still rajin cuci muke..sapu ubat sblum tido.. tp makin terok lagi ada.. aku mmg tak puas hati sangat.. tinggal kesan parut n muke aku nmpak kotor giler...lagi2 bila aku tak makeup. ya ampun!! tak sanggup nak tgk muke sendiri.. kalo makeup pn same jer.. trok jugak.. sbb tak leh nak tutup.. parut2 jerawat tu

mama aku balik dia tegur.. "Asal muke ko makin terok nie ngah??" Issssshh!!! malas ar aku nak jawab..kang aku sakit hati. mama bagi aku sabun yg dia pakai.. mane tau dpt membantu ker.. aku tetap mencuba ar.. aku pakai sabun tu..

Balik Msjid Tanah.. herm.. makcik sedara aku lak " Angah! kenape muke berjerawat tu.. tidak dulu muke licin jer",adusss. nie lagi panas nie.. sabar lagi nie... dlm hati aku nie.. geram je dgn diri sendiri. aku mmg pk kan punce nye lah.. aku rasa aku tak tukar ape2 produk pon. asal jadi cm nie????

kat office pon ada pgwai tu tegur aku.. "nape muke ko berjerawat nie??" Waaaakk@!!! aku nak nagis.. sumpah nak nagis.. PLEASE!! HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tu pasal muke.. nie pasal rambut lak!
Hari tu pas balik masjid tanah aku dah perasan rmbot aku yg dpn nie makin panjang.. so aku pon pk nk potong sikit ar.. pstu gi lah kedai gunting rmbut ne.. Ya allah.. Kedai nie bukan calang2 kedai.. kedai nie mmg lah mahal..tp tak pe lah aku pk sbb kedai nie dah top kan.. dah ada nama..n artis2 pon banyak potong rambut kat situ.. so aku tak kisah lah. nak bayar lebih pon.. mmg aku selalu dah potong rambut kat situ.. ish.. nak sebut tanak ek name kedai tu?? sebut jelah kan!! APT
Tp mmg lahanat cibai tol.. aku siap amik profesional lagi.. bukan nye amik senior or creative.. PROFESIONAL okey!!!!!! dia potong rambot aku cm cibai.. senget!! than nmpak cm org bodoh giler.. aku suruh dia betol kan.. dia mmg wat keje cincai2 ar..agak nye dah tak sabar nk balik kot! pstu rambut aku jadi makin terok n makin terok.. adik aku kata rupe aku cm down sindrom dah.. n now aku mmg sakai ar.. aku terpaksa sepit rambut aku sentiasa.. mmg tak style langsung ar.. abis tu nak wat cm ne.. aku anggap jelah diri aku nie malang.. tak pe.. sabar jelah!!!!!!

Harap semua nye cpt berakhir. aku tak penah rasa cm nie. tak penah rasa benci tgk diri sendiri.. dgn diri aku yg makin gemok kat pipi n dagu berlipat nie.. adooii..panas nye hati gua..!! cm cial!

Monday, June 28, 2010

Tiada Ketenangan

Hati aku tak tenang.. aku tak puas hati dgn cara dia menyelesai kan masalah nie.. aku boleh ckp fon.. bls msg dia..tp bukan sbb aku nak..sbb aku nak kawal keadaan.. aku tak suke.. org mengamok2.. tinggi suara.. maki hamun.. nak salah kan org lain.. keluarkan perkataan cm berdendam.. serius aku tak suke.. aku jadi takot.. Kenape u macam tu?? u dah sama mcm Along... tak de beza nye korg dua.. hanya tau buat I takot.. n dengan cara menakotkan i..utk teroskan hubungan kita.. tak adil utk i.. :'(

MOOD: Tak tenteram

Tolong!!!!

Tolong lah.. aku nak lupe kan smua nye.. plezzzzz
U hurt me a lot..
tak de perasaan dah.. hilang semunye..
aarrrgghh!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, June 25, 2010

Hate the reality

Korang penah tak rasa tak dihargai??? Saat nie aku amat lah benci kan diri aku.. sbb org yang aku syg kerap kali lukakan hati aku.kecik kan hati aku.. n aku sentiasa memaafkan.. entah ar..kali nie cm aku cuba nk jauh kan diri dari benda2 nie smua.. semua2 nie byk lukakan hati aku lah!!!! aku giveup.. dia tak penah pikir lah.. pikirkan diri.. tak penah pikir aku.. kalo setiap perbuatan dia memikirkan aku.. benda2 nie smua takkan jadi... tp ape yg dia tau minta maaf.. murah sungguh maaf dia tu.. mudah tol ucapkan kata maaf..sbb tau. hari nie aku marah.. esok aku dah ok!!! so ape dia pedulikan.. hermm... lantak ar.. kali nie aku nak dia tau hargai erti maaf.. kalo dia nak tinggalkan aku..fine.. gi lah.. i let u go.. :)

Saturday, June 19, 2010

Antara Black Pepper & Lada Hitam

Today aku rasa asik ketawa jelah. bangon kol 7.30 pagi.. pstu tak tau nak wat per.. aku pon on FB.. saje nak check notification aku.. pstu dah kol 8 diorg smua tak bangon lagi. aku rasa kesepian dan kesunyian.. (ahahahaha.. giler poyo). Aku pon wat keje lain lak.. cari baju2 yg aku nk pakai.. jap lagi nak gi Alamanda jap.. so tak tau lak nak pakai baju aper.. baju banyak..tp rasa cm dah tak cun dah untuk di pakai.. bosan!!! dah abis test.. aku bukak FB balik.. (giler punye boring nie) last sekali aku masuk bilik.. n jalan kan misi kacau sofia.. ahahaha.. mengamok2 budak tu aku kacau dia.. ahahahaha.. mmg aku makan penerajang semua..tp aku tetap kacau gak. ahahaha.. wat lawak2 bodoh yg wat dia ketawa.. pstu dah sah2 lah dia tak dapat tido..

Dah gelak2 tu.. aku pon ckp "adik aku lapar lah.. nak makan chicken chop!" ceh.. selera besar.. ala.. bukan susah pon kan.. wat kuah black pepper je pon... (eceh.. mcm aku je kan yg lontar kan idea nie... ) sofia pon bangon lah nk masak utk aku melantak.. yeahhh..

Nie Black Pepper


Tengah dok masak2 nie.. tak sedap lak kan kuah tu.. sbb black pepper tak cukup.. herm.. nak tanak kena gak turun kedai kat bawah tu beli black pepper.. aku pon cari lah black pepper kat kedai tu.. tak jumpe pulak.. pastu tak jumpe.. aku teros tnye kat abg kat kedai tu..

"ABANG BLACK PEPPER ADA TAK??", muke abg tu cm ragu2 je nak jawab kan.. dia geleng cm tak berapa nak geleng ar... n dengan tenang jawab tak de... aku still tak percaya lagi nie.. tnye lagi soalan yg same.. "YANG BIJI NYE TAK DE KER??", dia still lagi dgn jawapan dia.. tp kali nie muke ragu2.. last nye soalan aku tnye "ABANG TAU TAK BLACK PEPPER TU APER???" adik aku yg kat belakang nie pon menyampuk LADA HITAM! abg tu pon "aaaaa... LADA HITAM.. lada hitam ada..
Nie pulak Lada Hitam

Persoalan nyer: Ada beza ke Lada Hitam dengan Black Pepper???

Friday, June 18, 2010

Hati Aku Tak Tenteram

Entah kenape tah.. aku rasa ada tak kena je yg jadi kat belakang aku.. teros terang aku dah give up nak jaga hbungan aku dgn org.. tp org... hermmmm... :(

Monday, June 14, 2010

✿ Kelaparan Tanpa Sofia ✿

Hari nie Cik Sofia kita keluar ye...berjimba bersama rakan2.. jadi kami amat lah kelaparan setelah balik dr mencari duit bagi menyuap nasi ke mulut (giler gampang ayat aku!!)... Tetiba tanpa di duga terpacul idea bernas dari gadis biasa bernama Zarith Suraya "Kita oder Domino nak???" aku mengangkat2 kening berberapa kali bagi menunjukkan rasa keterujaan...

(32 minit kemudian)

Tok! Tok! Tok!!

"Abang lambat 2 minit"<---- si penyambut pizza ✿ Zarith Adiba

"Tak pe.. tak pe... (e'eh.. pandai2 lak abg nie ckp tak pe)
Semuanye Rm 43.50", sambil menyerahkan semua pizza di tangan aku.. dgn penuh keterujaan dan kelaparan aku menyambut pizza2 tersebut(tp still cover2 lagi)

"terima kasih", (nampak tak ibu2 mertua dia luar sane?.. lihat lah bertapa bersopan santun dan berbudi bahasa nye zared adiba)

"nah!", abg pizza menghulurkan sekeping kad.. (nota cinta ker nie.. eee...maloo lah..)

Add Video
[nie lah kad tadi.. hanya lah kupon mendapatkan
pizza percuma bukan nota cinta kecewa :( ]

Sebab kitorang makan dengan lahap nye.. so tak dapat lah nak di tayangkan pic2 kitorang membaham pizza.. hahahaha..

rajah 1.1.
rajah menunjukkan saat2 pizza dibaham..


.
rajah 1.2.
(wajah Prince Ikey Adam Putra yg turut bersama2 membaham Domino's Pizza)

Upset :(


"Im the girl with the broken heart.. but no matter what u never see me cry..."

I feeling upset with u babe..
I hate u so damn much..
I cry so much for u.. :'(

Sunday, June 13, 2010

Remembering




Nape aku pilih tajuk REMEMBERING TU?? hahaha.. ye ar aku nak tulis bahasa ibunda aku.. tp cm pelik pulak MEMPERINGATI.. hahaha..cm ada org mati jer.. so aku hentam saje tittle seperti yg tertera di atas... today 13 June 2010.. n aku tetiba teringat smlm 12 June 2010.. kenape dgn 12 June tu??Ulang tahun perkahwinan mama n ayah?? oh tidak! pertama kali nye aku jumpe cinta pertama?? tak! tak! tak! tp 12 June 2004 (6 tahun berlalu).. pertama kali nye aku menonton artis yg paling aku fanatik ar kat Malaysia nie.. perfome kat konsert Akademi Fantasia Musim Ke-2 dengan lagu Jangan Lafazkan-KRU.. tp sbnarnye aku dah tetap kan Dia lah Pelajar yg aku akan sokong time Tirai AF lagi.. hahaha. biasa ar..aku tgk dia cute kan.. weee~ so aku ske ar.. n tgk dia pon cm malu2.. lagi ar aku suke.. hahaha...
Artis yg aku maksud kan tu.. kawan2 rapat aku, sedara mara aku, family aku.. hahahaha.. pasti nye tau dah sape nie.. hahaha.. tp aku sebut jugak lah kat sini.. utk org2 yg tak pernah tau kan.. Artis itu semestinya ADAM! yeah!!! hahaha.. kalo aku ckp aku giler minat kat Adam nie.. ramai pulak yg kutuk2 Adam.. tak suke ar poyo ar itu ar ini ar.. n pelik dgn aku.. Nape lah ko leh minat Adam??( nie ar soalan yg aku selalu dpt).. Arghh!! lantak ar.. berapa bakol diorg kutuk adam pon aku tetap Minat jugak.. n cm ne pon aku akan pertahan kan Adam.. Cm lah Adam tu kenal aku kan.. sbb sanggup bertekak dgn budak2 nie yg bodoh bahalol nie kan.. hahahaha... time tu aku tgh belajar kan... biasa ar.. minat tgh membara..

Lagi satu.. dek terlampau taksub dengan Mohd Aizam nie kan.. aku mmg ada Majalah2 yg smua nye mesti ada Adam.. hahahaha.. aku kumpul dr first Adam muncul dlm Industri Seni nie.. smpai lah skrg.. hahaha... Album jgn ckp lah..ofcoz aku ada.. yang tak de cuma Album kompilasi AF2 jer. tanak ar aku beli.. tak berbaloi... tp VCD Konsert2 Af ada gak yg aku dpt beli.. semua tu jadi koleksi ksyangan aku.. n aku akan tgk bila aku rsa nak rasa perasaan aku time dolu2..
Hermm.. disebabkan minat kat mamat nie...ofcoz aku teringin nak tgk dia depan mata aku kan.. n aku pernah jumpe n bergambar dgn dia sekali jer.. tu pon thn 2007..(lepas 4thn minat baru dpt jumpe depan2) biasa ar aku fanatik tp belakang.. tak suke nak semak2 kan diri gi jumpe2 nie..hahaha.. aku takot nnti aku tak minat..hahahaha..jadi nak elak kan dr benda2 tu jadi.. aku tanak ar terlebih2 sgt... tp kali kedua aku ada gi jugak tgk dia time tu aku kat Perlis.. tgh study kan.. aku gi Jom Heboh..time tu Adam ada kat booth Power Root.. hahaha.. org yg gile2 nie smua duduk dpn stage tu.. aku dduk jauh giler nie.. just nak tgk adam jer..dr jauh pon okey.. tak yah lah nak gi dekat2 ker.. hahaha...dah penah jumpe dekat2 sekali kan..so aku dah capai ape yg aku nak sblum nie..so tak perlu nak semak2 kat situ... :))
Kalo nak dicerita kan kegilaan aku n keFanatikan aku terhadap jejaka Sabah nie.. mmg pnjang berjela ar aku nak tulis.. dah 6thn kot aku sokong dia.. n aku pelik lagi satu hal lah kan.. peminat2 fanatik nie susah sangat lah nak terima artis yg dia minat ada gf kan..hahahaha.. mcm ar dia dapat kwin dgn artis tu..yg pstinye bukan aku.. aku tak penah kesah.. sesape jelah adam nak bercinta.. aku tgk jer.. tak de kena mengena dgn aku pon.. hahahaha... jadi wat pertama kali nye secara terang2an aku tulis secara lisan artis kegemaran aku selama nie.. sbb today special. sempena meraikan 6tahun Adam bergelar artis kat Msia nie..even mcam2 hal yg melanda kehidupan peribadi dia.. tp dia tetap ada.. masih teguh okey!
cumel nye lah wat muke cm nie.. :p

Saturday, June 12, 2010

duno why



I don't know why.. but i love miley cyrus so damn much!! i love her dress.. i love her style.. i love her shoes!! arghh!! i love the way she laugh.. I love when she make a silly thing.. hahahaha.. I love her voice.. i love her talent! i love MILEY CYRUS! Wanna be Like Miley Cyrus.. can i??

http://dresslikemiley.net/


Thursday, June 3, 2010

Mane yg betol nie??

Terus terang skrg nie aku keliru giler.. sape ek dalang nyer.. hermm.. ape yg aku fikir tak sma dgn ape yg ape yg org lain kata... kalo betol lah ape yg org ckp..yg mamat tu dalang nyer.. secara jujurnye..aku amat2lah kecewa... smpai nye hati... bermasalah ke aku nie?? nape lah boleh wat cm tu kat aku.. aku melangkah masuk Unit nie..utk berkerja.. utk aku aplikasi kan smua skill2 yg aku belajar masa di politeknik dulu.. aku tanak ape yg aku belajar dulu hilang cm tu je..tnpa aku guna kan... tapi ada hati yg tak senang pulak dgn aku.. aku cuba sedaya upaya nak berbaik dgn org.. ckp elok2.. bergurau2 utk nmpak lebih mesra..tp buruk jugak aku di mata org lain.. ape lagi yg diorg nak?? aku rasa aku rapat kot dgn dia.. menyesal ckp ape je yg aku rasa utk kongsi ape yg terbenam kat lubok hati aku nie.. tp nak wat cm ne kan.. smua nye dah lepas..so aku tak leh nak tarik balik..ape yg aku boleh buat hnyalah beringat2 n berhati2 lepas nie...

p/s:JANGAN TERLALU CEPAT N MUDAH MEMPERCAYAI ORG LAIN

Wednesday, June 2, 2010

malang

Mybe dua hari yg lepas adalah hari malang aku.. mana tak nyer.. hari selasa ari tu..dah lah keje yg aku wat drp minggu lepas tak siap2 lagi..smbung pulak ke minggu nie.. pon tak jugak siap2.. tetiba kol 4 suraya dtg kat aku dgn keadaan mnggelabah bagi tau kat rumah loceng kebakaran berbunyi..dia risau sbb adik sorang2 kat umah.. dia nk ajak aku balik sekali..tp aku ada keje yg nak kena siapkan.. pstu dr jauh dia jerit dia ajak aku balik sama jugak..mybe dia takot kalo ape2 jadi..tak de org nak tolong dia... so aku teros tinggal kan keje2 aku yg terbengkalai tu n follow dia....

smpai je kat sane.. loceng kbakaran still bebunyi.. suraya dah tpon org yg jaga bgunan tu.. n tnye ape sbb loceng brbunyi..dia kata mybe sbb petir dah smbar loceng kebakaran tu..smpai je kat sane..terpaksa lah kitorg naik tangga smpai tingkat 4..sbb lif tak berfungsi.. nasib parking kat aras 1...huhu.. smpai je kat atas..tgk okey smua..suraya pon suruh adik siap2 n ikot sekali gi office... lagi pon dah nak dekat kol5.. tp sblom tu jumpe dgn maintenance kat bawah tu..lapor kan pasal elektrik..sbb dah beberapa hari nie..lampu n kipas kat umah tu..kejap tutup kejap bukak..tension giler dduk dlm keadaan cm tu.. tp sabar lagi nie..tp jadi makin terok.. so org tu jnji nak datang kol 9 malam... tp tak jugak datang2.. kitorg turun bawh tgk office tutup call off anset.. cm sial jelah kan pragai dia.. mmg suraya mengamok lah.. giler aku rasa tekanan..pstu kntoi bodoh dgn syg aku..sbb chat dgn lelaki.. n dia tau..sbb dia on jugak fb aku.. aku tipu dia kata chat dgn kwn ppuan..sekali dia baca ape yg aku tgh chat..hahaha..mmg kantoi abis lah kan.. dah lah penat.. dia ajak gado pulak..dgn sofia dmam..n merengek2..aku jadi tekanan.. mula la rasa nak mengamok jer..tp tahan jer..

malam tu pulak elektrik dr kelip2 teros black-out langsung.. mmg hangin ar..kena tido berpanas... sofia lak tetiba nak wat pragai..aku pon tak leh nak control rasa marah aku..aku wat bdoh jer... pstu pagi gi keje lambat..sbb still tak de elektrik..suraya tak gosok baju lagi.aku nak siap pn gelap..so tunggu lah smpai office kat bawah tu bukak..sbb nk maki hahaha.. tp tak jugak bukak2..kol 9 kitorg siap2.. pstu suraya pon turun bawah cari diorg.. mmg ramai lah yg naik atas sbb kena marah kan.. hermm....

kat office pon cm sial gak.. aku nie dgn mulot org yg mcm siot..ckp tak reti nak bertapis.. aku leh nak menagis pulak.. huh! malas lah nak citer..sbb bagi aku.lepas dah menagis smlm.. semuanye dah abis.. n skrg nie rasa nak balik melaka n cuti dgn kwn2!!!! huh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...