Saturday, June 19, 2010

Antara Black Pepper & Lada Hitam

Today aku rasa asik ketawa jelah. bangon kol 7.30 pagi.. pstu tak tau nak wat per.. aku pon on FB.. saje nak check notification aku.. pstu dah kol 8 diorg smua tak bangon lagi. aku rasa kesepian dan kesunyian.. (ahahahaha.. giler poyo). Aku pon wat keje lain lak.. cari baju2 yg aku nk pakai.. jap lagi nak gi Alamanda jap.. so tak tau lak nak pakai baju aper.. baju banyak..tp rasa cm dah tak cun dah untuk di pakai.. bosan!!! dah abis test.. aku bukak FB balik.. (giler punye boring nie) last sekali aku masuk bilik.. n jalan kan misi kacau sofia.. ahahaha.. mengamok2 budak tu aku kacau dia.. ahahahaha.. mmg aku makan penerajang semua..tp aku tetap kacau gak. ahahaha.. wat lawak2 bodoh yg wat dia ketawa.. pstu dah sah2 lah dia tak dapat tido..

Dah gelak2 tu.. aku pon ckp "adik aku lapar lah.. nak makan chicken chop!" ceh.. selera besar.. ala.. bukan susah pon kan.. wat kuah black pepper je pon... (eceh.. mcm aku je kan yg lontar kan idea nie... ) sofia pon bangon lah nk masak utk aku melantak.. yeahhh..

Nie Black Pepper


Tengah dok masak2 nie.. tak sedap lak kan kuah tu.. sbb black pepper tak cukup.. herm.. nak tanak kena gak turun kedai kat bawah tu beli black pepper.. aku pon cari lah black pepper kat kedai tu.. tak jumpe pulak.. pastu tak jumpe.. aku teros tnye kat abg kat kedai tu..

"ABANG BLACK PEPPER ADA TAK??", muke abg tu cm ragu2 je nak jawab kan.. dia geleng cm tak berapa nak geleng ar... n dengan tenang jawab tak de... aku still tak percaya lagi nie.. tnye lagi soalan yg same.. "YANG BIJI NYE TAK DE KER??", dia still lagi dgn jawapan dia.. tp kali nie muke ragu2.. last nye soalan aku tnye "ABANG TAU TAK BLACK PEPPER TU APER???" adik aku yg kat belakang nie pon menyampuk LADA HITAM! abg tu pon "aaaaa... LADA HITAM.. lada hitam ada..
Nie pulak Lada Hitam

Persoalan nyer: Ada beza ke Lada Hitam dengan Black Pepper???

4 comments:

  1. hahaahahahahahahhahahahhaaa..abg tu bodo cam ko......btol2 bodo....hahahahaa...

    ReplyDelete
  2. apesal cm aku lak.. cm ko ar tolol!

    ReplyDelete
  3. abang kedai bawah tu memang camtu. T_T hang beli kamus dwi-bahasa la kat dia, lagi senang. ahhaha

    ReplyDelete
  4. ahahaha.. lawak kan abg pendek tu.. ahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...