Monday, July 19, 2010

Akhirnye :)

Hermm.. lupe lak nak share story nie dgn kwn2 kesyangan aku yg rajin baca blog aku nie..hehehe 16hb July 2010 yg lalu bersamaan dgn hari Jumaat berlangsung ar pertandingan karaoke kat Office aku.. herm.. pada mule nye mmg aku tanak masuk lah.. isshh..dah sah2 aku pemalu n gugup berada kat dpn org ramai..lagi2 org pandang time aku menyanyi.. malu nye lah aku..ahahahaha pstu akhirnye aku masuk jugak.. persediaan?? tentu lah ada.. mula2 aku wat cm tak kisah jer..tp tetiba akak aku tnye LAGU PER?? aku mula dah berfikir.. adooii.. lagu ape lah pulak nie.. disebabkan rumah aku kini dah tak de set karaoke lagi setelah mama n ayah aku pindah Manila..so akak aku bawak ar gi karok kat Alamanda.. herm.. tp still tak wat keputusan nk nyanyi lagu per..

Keesokan hari nye gi lagi..kali nie dgn Mama pulak..memandangkan mama balik sini utk bercuti.. nyanyi lah smua lagu.. n kitorg wat keputusan antara Destiny-Misha Omar n Asmara-Gerhana Ska Cinta.. dua jam ko dlm tu..kalo tak tau lagu ape lgi mmg parah ar..ahahahahaha.. pstu ayah pon balik Malaysia n bawak balik cd lagu destiny tu.. tp tak bawak balik cd yg ada lagu Asmara tu..so parents aku pn cari lah cd lagu tu.. herm..n jumpe..

Sblum ayah balik manila kitorg gi karaoke lagi berempat.. herm.. aku ulang2 nyanyi lagu yg sama sbb kitorg kena wat keputusan lagu Asmara or Destiny.. akhirnye ayah n smua pilih lagu Asmara memandang kan lagu tu rancak n aku pn cabut undi dpt no.12.. so diorg rasa lagu tu dpt selamat kan aku n tarik perhatian org.. hermm.. aku pon okey..n terima je..aku tak kisah mane2 pon tak per..

Akhrinye smpai lah hari yg mendebarkan tu.. time hari sblum2 tu aku dpt keje mak ai bnyk nye.. aku nie kalo dah dpt keje mula lah kusut otak aku.. aku pon cpt2 siapkan keje aku n nk siapkan ari Khamis jugak.so tak de lah ari Jumaat tu aku kusut.. aku nak free.. tetiba ari Jumaat tu ada keje lak utk aku n kata nak ari tu.. aduhh..sudah.. aku baru plan nak gi blow rmbot aku jap sblom start majlis tu.. hermm.. aku wat keje cm nak giler lah..tp akhirnye tak siap gak..aku mintak permission bos aku utk kuar gak.. kol 4.. ee..tak smpat okey.. byangkan kul 5.30 baru sampai office balik.dgn muke aku tak makeup.. gerrr..majlis dah start.. aku mmg gelabah..tp akhirnye aku kuar balik n tukar baju smua..make-up santik2.. pstu teros gi backstage.. gerrr.. sbb terlalu byk benda yg jadi so aku tak smpat nak rasa gugup pon..

Lepas sorang2 menyanyi.. tp dlm masa tu aku terfikir.. tak kan aku nak berdiri tegak je kat atas tu?? huh..tak leh jadi.. starting lagu tu rancak kot.. takkan nak jadi mat pacak.. omg.. at last aku terfikir.. Yeah!!! mic stand!!! kalo aku pegang tu skurang2 nye tak nampak aku kosong n kekok..n akhirnye smpai turn aku.. huhu.. aku amat takot..sblum tu time org no.11 menyanyi aku dah bejoget2 kat balakang tu sbb nak ilang kan rasa takot smua.. herm.. aku naik pentas dgn rasa cuak yg aku smbunyi kan dalam hati.. n ooo.. start lah oh.. im so happy everybody like me.. like my voice.. thanks a lot guys.. Juri pon nmpak suke. so aku happy. aku tak kisah pon menang kalah..asal org suke persmbahan aku..

Sampai lah waktu penguguman n aku dpt No.3.. ramai lah pulak yg meluahkan rasa tak puas hati sbb aku tak menang.. hehe.. but aku tak kisah langsung.. yg penting diorg suke aku... menang tak menang belakang kira ar.. tp satu yg aku dpt lawan kali nie adalah rasa ketakutan n rasa malu aku utk menyanyi dpn org ramai.. hehehe..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...