Monday, August 30, 2010

Muke Ketat

Aku dah berbulan-bulan cuba nk selesaikan masalah jerawat kat muke aku nie.. bila dah ilang jerawat.. bekas2 jerawat tu pulak wat aku jelik..tp belom smpat nak hilang kan parut2 jerawat tu.. tumbuh lak lagi 2,3 jerawat kat kwasan2 berdekatan parut2 jerawat tu..mmg makin buruk lah muke nie.. ikotkan ati nak menagis je.. yelah aku terpaksa mengenakan make-up yg tebal sgt utk tutup jerawat2 nie..tp tak tutup sgt pon..still nmpak jugak.. so aku sangat2 sedih.. keyakinan diri pon hilang.. hermm....

macam2 cara aku dah cuba utk selesaikan masalah yg membelenggu diri aku nie... mane tak nye aku balik kampung aku kat melaka pon makcik2 tu menjerit tgk aku "eh!! asal muke ko nie dah terok nie.. berjerawat..tidak dulu licin je" mmg aku sedih sgt.. sabtu/ahad ari tu aku balik kampung aku kat Ampang.. makcik aku menjerit giler! "ape kena muka ko nie mey!!! ape ko dah wat dgn muke ko" mmg membebel je pasal muke aku..kata aku pakai make-up yg salah n macam2 ar..tp aku rasa tak kot.. herm... bukan aku nak pon muke cm nie..n aku pon dah usah macam2 cuma tak gak elok2.. kakak sepupu aku, abg sedara aku smua gelak2 tgk aku..panggil aku jerawat.. huh! bengang... tp tahan je...

tp td tetiba aku terfikir nak tnye kwn akak aku nie.. sbb dia mmg suke bab2 kecantikan nie..so aku tnye dia.. "kak ko rasa cm ne aku nak selesaikan masalah nie" hermm akak tu pon byk membantu aku lah.. dia kata, "ape kata ko try guna gambir.. ko blander pstu ko wt cm bedak sejuk tu..ko wat mask kat muke..

n now!! aku tgh buat.. tunggu stgh jam..n akan cuci muke nie.. huhu..aku harap2 ada lah perubahan.. :)

Monday, August 9, 2010

Hati Perempuan

Hermm.. agak lawak la kan tajuk nie dgn diri aku.. nmpak cm ganas..kasar.. ckp sesuke hati.. org kata ape pon wat tak peduli..tp serius.. aku nye hati sensitif.. aku menagis meraung mcm nak roboh siling.. ahahaha..

plezz.. jgn wat aku sdih leh tak.. ? aku tak suke nak sdih2.. aku tak suke nak berduka smua... aku nak happy sentiasa..tu ar diri aku.. :)) ketawa cm nak berlobang tekak..ahahahaha..

Monday, August 2, 2010

Bingung

Ya ampun!!! bosan giler skrg nie. ahahaha..sblum cuti ari tu aku dah siap kan kerja2 aku.so ari nie tak dpt lagi task baru.. gerrr.. tak tau nak wat per..siot tol.. pstu td ada meeting.. boss aku ckp aku tak yah masuk..tup2 mmber aku yg sorg nie kuar dr bilik meeting ckp..boss kata pas nie tak nak nmpak ada perkataan Facebook pon.. kalo nak tgk fb kena tgok time kol 1 smpai 2.. ahahahahaha.. skrg nie aku tak tau nak wat pe..nk wt keje tak de keje..nk main fb tak berani..wahahahaha... adooiii..rungsing pale aku nie ha.. berdiri salah.duduk salah..nk wat pe tak tau...eee..rasa nak mencarut berbakol2..

Hermm..lagi satu aku nak apply blajar utk disember nie.. aku dah wat keputusan..lantak ar ape pon..aku gi blajr jelah.. kalo keje pn bukan berduit sgt pon.. aku pokai lagi ada.. aku nak ikot keputusan aku.. aku apply jer..kalo tak dpt aku keje je lah.. bukan rugi pape pon.. kalo dpt gi jelah blajar.. ayah leh tnggung aku...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...