Saturday, November 26, 2011

I Pad Melepet

Pagi-pagi nie aku teringat pulak masa aku balik Kampung kat Masjid Tanah Melaka ari tu. Ada la jumper kan sedara mara. Kalo kat melaka nie aku cm agak bosan sikit.. mungkin sbb masing-masing dah besar kot.. n ada adik2 saudara yg still kecil lagi. tp aku layan gak diorg tu kalo boring2.. ada la anak pak usu aku nie.. sekolah rendah lagi.. adik-adik saudara aku yg lain nie smua berkerumun kat dia so aku pon nak gak tgk apa yg buat diorg tertarik kat situ kan.. OOO patut la pon AHMAD anak kepada pak usu aku tu ada PSP.. so smua org kerumun sbb nak take turn nak main...

Ada la aku tanye kat adik si Ahmad tu Wafi "Sape punye PSP tu?" than Wafi tu jawab la " Abang Mat punyer.."

"Kenapa abg mat dapat n wafi tak dapat?" aku sebok tanye lagi
"Sbb abang Mat dapat No.1 kat kelas ari tu. so ayah bagi dia hadiah apa yg dia mintak ari tu"
"oooo abis tu wafi mintak apa kat ayah kalo dpt no 1?" lagi nak tau hehe buzy body

" Ermmm Wafi mintak sugar glider.."
"ha?? rugi nyer.. dah la mahal.kalo mati nnti sia2 jer lah wafi.. mintak la benda lain. Mintak Ipad 2 ", aku lak pandai2 bagi idea.. tp wafi geleng2 jer.. dia tanak ..yelah budak baru kecik kot.. hahaha aku saja jer.. :p

Masa kat dapur aku usik2 Wafi lagi suruh beli Ipad.. lepas tu aku nmpak pak usu aku jalan masuk dapur dari pintu belakang aku pon apa lagi saja jer nak kacau si Wafi..

"Pak usu! nie si Wafi nak Ipad!" wafi pon senyum2 amik cawan nak minum pak usu aku pon pusing ke arah aku dan wafi sambil tunjuk telapak tangan dia mcm nak menampar

"Nie Ipad (smbil angkat telapak tanggan dia tinggi mcm nak menampar) Kena nie melepet kang!"

ahahaha terbahak2 aku ketawa.. n wafi pon ketawa sambil ckp "bukan wafi akak nie ha padai2" lawak tol lah ayat tu!

Thursday, November 24, 2011

Skuad Harimau Muda

Percaya tak oleh kerana semangat Nasional buat zared yg tak minat langsung nak tgk bola nie jadi org yg tak sabar menanti Malaysia menentang Indonesia utk final sukan sea isnin lepas.. mmg tak miss langsung dari Malaysia menentang Indonesia n Malaysia menentang Myanmar.. :)

Masa perlawanan final yg lalu buat zared menjerit2 mcm nak terkeluar anak tekak, tertonggeng2 saat bola terlepas dari masuk gol n bersujud bila bola gagal masuk gol hahaha... semangat berkobar2 dlm diri tu dapat di rasa.. jantung laju n sejuk ati tgk Khairul Fahmi ahaks! aahaha

n smlm Malaysia menentang Syria utuk sukan Olimpik tapi kalah 2-0 but tak its okey.. mungkin diorg terlalu penat.. walau mcm mana pon sebagai rakyat malaysia zared bangga kerana malaysia menjaga maruah rakyat malaysia dgn menang 2-1 dgn indonesia sewaktu final sukan sea :D kerana terlalu banyak rakyat malaysia di hina oleh mereka.. bukan nak bersikap kenegaraan tapi sikap yang ditonjolkan oleh rakyat indonesia sgt tak berpatutan.. seperti sikap org yg mundur dlm pemikiran.. plez be profesional.. Walau mcm mana teruk pon korg menghina kami rakyat malaysia berdiam tanpa melawan bukan sbb takut.. tp tak nak tonjol kan sikap yg sama 'sikap mundur'

Hope dgn kemenangan nie buat Rakyat di sana sedar~

Thursday, November 3, 2011

Make Over

Haha.. selalunye aku gi kerja dgn rupa yg agak pucat ye..kadang2 tak pakai lipstick.. kadang2 tak mengenakan bedak langsung kat muka nie.. n sarungkan cermin mata.. :) tp sbb mama balik n dia sgt marah dgn wajah aku nie dia membebel2 dgn imej aku nie so nak bagi mama senyap aku pon mulalah menconteng2 wajah nie sblum ke pejabat.. aku bangun lebih awal dari biasa untuk bersiap.. pakai kanta lekap.. celak.. eyeshadow blusher lipstick foundation huhu.. smua perasan perubahan aku n tegur.. diorg tak pernah tgk aku bermake up..sbb aku kalo gi opis mmg tak make up langsung.. tp kalo kat luar aku rajin ahahahaha.. soalan2 yg agak2 lawak gak lah

1. Eh ko nie dari mana nie?? asal lain macam
2. Eh asal dah nmpak lain ek rupe ko?
3. nampak lain giler ar..mcm baru lepas make over
4. fuh giler ar pengsan
5. asal ko cantik sgt nie..extra cantik.

hahaha agak2 kena puji ke sindir aku pon tak pasti.. tak tau smpai biler kekal rajin aku nie.. mungkin sepanjang mama ada sini.ahahahahaha.. :p

Monday, September 5, 2011

Ramdhan terakhir

Hari nie hari terakhir aku bercuti n esok akan berkerja semula selepas puas bercuti raya start dari 29/8 hari tu.. Dalam kemeriahan n keseronokkan menyambut hari raya di Malaysia setelah dua tahun berturut2 menyambut Aidilfitri di Manila,Php aku dikejutkan dgn berita pemergian Arwah En. Yusoff Jabil melalui sms pada raya ke-3 (1 sept 2011).. aku difahamkan beliau menghembuskan nafas terakhir lebih kurang jam 9 mlm(31/8/2011)

Bila baca je msg dr PA En. Yusoff aku mcm tak percya aku call terus.. mcm2 yg aku fikir n aku sgt2 tak sangga.. n pada hari tu aku ada kat Ampang n nak beraya di rumah mak long di Taman Tun,PJ... mama n ayah cadangkan pergi jugak lawat jenazah.. utk perghormatan terakhir...

Smpai je di kediaman beliau suasana agak suram.. aku terpandang wajah isteri n anak en.yusoff yg kelihatannye sayu n cuba berlagak kuat dan tabah. aku ambil surah yassin yg ada di atas almari dan mula membaca.. dlm fikiran aku berlega2 memori aku bersama beliau sepanjang aku menjaga beliau lebih kurang 1thn

Akhirnye jenazah beliau dari terengganu tiba di rumah.. aku menagis bila kapan dibuka n aku nmpak wajah dia.. n mmg aku betul2 tak sangka.. thn nie ramadhan terakhir dia n dia sempat menyambut 1 shawal.. smpai kan salah sorg bos kat office aku dtg sebelah aku n mintak aku bersabar.. sbb aku mcm dah tak terkawal dah air mata nie.. mencurai2 keluar dr mata aku..

Kalo ikutkan kerja aku selalu je bergado dgn arwah..tp kalo part berbual dia mmg sorg yg tak kisah n tak formal.. hermm.. mcm2 aku terkenang..before aku nk mula cuti dia ada minta aku isi borang dia n scan gmbar dia... lepas tu dia ada bagi aku duit raya n ckp " nah2 zarith sblum saya terlupa. Duit raya", aku siap gelak2 lagi sbb bagi aku arwah buang tebiat bagi aku duit raya...

N now setiap kali aku nak tido aku akan terkenang arwah... mmg aku tak sangka... sgt tak sangka.. arwah dah pergi meninggalkan kita utk selama2nyer... Al-Fatihah

3 April 1955 - 31 Ogos 2011
Semoga roh beliau dicucuri rahmat... Amin~

Friday, August 26, 2011

Kusangka Kuat


Hermm.. Otw ke opis ari nie aku dpt panggilan.. selalunye aku susah nak jawab fon kalo aku tgh driving.. lagi2 fon tu dlm beg..mmg tak lah aku nak cari2.. entah napa aku tergerak ati nak jawab.. aku tgk Abg lan kawan kaklong.. aku pelik la jugak apesal dia call aku pagi2 nie.. aku pon jawab jelah.. hermm.. bagi aku sgt mendukacita kan.. IKEY my sister punye cat dah mati..dia terjun dari tngkat 10.. aku mengucap panjang.. n tak tau nak kata apa.. than aku ingatkan aku kuat mnghadapi smua nie.. n dgr berita nie.. ternyata aku lemah biler aku teringat dia selalu mengiau mintak dokong dia sbb dia nak tgk ke luar tingkap.. sgt aku tak sangka dia terjun akhirnye mcm LV... hermm... Now rasa sedih yg teramat sgt..but aku kat opis so aku diam kan diri jer.. not in mood at all... :(


Ikey yg selalu rasa dia pon mcm manusia.. i miss u syg.. :(

Thursday, August 18, 2011

Happening!!

Nak share dgn korg smua video giler2 saya.. Actually nie video yg dah lama punyer.. hermm.. last year kot.. eh ye ker.. rasanyer.. awal tahun nie kot.. yg penting before kakak saya kawin ...hehe.. Yang pastinyer kalo tgk video nie aku akan gelak..tp tak tau apa yg lucu..mybe memory time tu kot yg lucu.. :) Sbb mungkin bagi korg tak lucu kan.. :p

First video nie, lepas kitorg dah kenyang makan n abg Dayat belanjer.. so... "Terima Kasih Abang"


2nd Video nie sebelum balik kitorg laungkan perkataan "HAPPENING!!" haha tp bagi aku video nie kelakar jugak.. ye ar.. plan before kamera on lain..tetiba jadi lain.. muka aku mmg confuse abis hahaha :)

p/s: Kualiti video kurang memuaskan pulak biler masuk kat blog huhu..

Wednesday, August 17, 2011

OVER

Artis di minati n disokong kerana nak buat jadi couple or sokong kerjaya dia?? Kat bawah nie peringkat2 dia dari first time jumpa smpai skrg...


Situasi Pertama: First time jumpe.. Bagi hadiah.. n bagi tau minat kat u..


Situasi Kedua: (Artis tu ada show kat tempat A) You... I ada kat A nie..i nak sgt jumpa u tp i kena cpt.. u dtg tmpat i boleh tak jumpe i... (cup2.. nie Artis yg ko minat or bf ko?)


Situasi Ketiga: You... pic u dgn hadiah yg i bagi tu.. i buat wallpaper phone i.. geram je i tgk.. rindu lak rasanyer


Situasi Ke-4: You.. I ada kat The Garden nie.. nak buka puasa.. come lah join us...


Situasi Ke-5: You.... I baru je lepas clash dgn X i.. than x i tu salah kan i n kata i punca bapa i meninggal.. bapa i baru je meninggal 2weeks ago... Lelaki mmg cm tu ker u...


Situasi Ke-6: (msg tak di rply) "You!! Nape tak rply msg i.. ye lah org pames.. mane nak rply msg kita....


Situasi Ke-7: You..i nak request hadiah utk besday i boleh tak?? ala..i bukan mintak apa pon... Sejambak bunga, CD ***, T-Shirt *** tu jer....


OH MY GOD! OVER NYER AWAK!!!! PLEZ LAH SAKIT JER HATI SAYA TGK AWAK NIE.. DR SMLM SAKIT HATI.. HUH!


Tuesday, August 16, 2011

Hingga Akhir Waktu & Kasih Alia

HINGGA AKHIR WAKTU

Jam 6.30- 7.30 ptg mmg nie yg aku tunggu.. Citer nie buat aku nak tau apa yg akan jadi di episode2 yg akan datang.. Paling la aku sakit hati citer2 sinetron nie bukan apa.. Kalo watak jahat tu mmg jahat giler.. n watak yg baik tu.. ish cm bodoh giler.. cm tak de akal pon ada.. smpai nak naik darah aku nie tgk walhal mmg aku sedar lah tu dah mmg pengarah dia suruh.. dah mmg jalan citer dia.. Tp entah..emosi.. hahaha
Nie dia 3 pelakon yg bagi aku terbaik la kan... Anggrek bawak watak dia yg best gak..walaupon teraniaya tapi dia tak la bodoh sgt.. baik, diam.. Dia melawan n mempertahan kan diri gak.. mmg aku suker lah tgk kalo dia balas balik perbuatan Nilla.. tp entah.. Bapak dia tu cm bodoh pon ada.. cm terdesak nak selesaikan masalah yg membelengu diri dia pasal kehilangan anak so amik mudah jer.. tgk je Nilla pakai rantai tu dia fikir tu mmg sah2 anak dia.. padahal Isteri dia pon boleh pk.. entah dari mana n bagaimana Nilla menjumpai rantai tu...

Yeee.. Tu dia Nilla.. Mmg aku panas jer bila tgk dia nie.. lagi2 bila dia buat2 ala2 muke cute tp tak jadi cute.. Melompat2 Menari2 kegembiraan biler berjaya memperbodoh kan org.. aduhhhh sakit siot hati nie.. Tp di sudut fikiran yg lain aku rasa dia mmg berjaya bawak watak dia..sbb berjaya buat aku sakit hati je tgk dia..

Tp aku nak sangat tau apa akhirnya cerita nie n mcm mana pembalasan utk Nila n mcm mana Karnia nyer kehidupan kalo dia dah temui mak ayah kandung dia..



KASIH ALIA

Drama Akasia nie start dari jam 7 ptg smpai 8 malam... tp aku smpat tgk dari start jam 7.30 paham2 jelah dah leka tgk Hingga Akhir Waktu.... Nie pon menarik gak... Kisah anak yg hilang.. hermm.. sedih n buat aku terfikir nasib2 anak2 org kat Malaysia yg selalu hilang.. tp nasib Kasih n Qabil baik... tp aku nak tau sangat mcm mana Qabil boleh terlepas dari org yg beli dia utk dpt kan organ....

Jadi apa2 pon pandai2 lah memilih mana yg korg rasa best k... Selamat menonton :)



M.I.L.O

Jangan la korg smua start minum MILO.. "Milo buat anda jadi sihat dan kuat" tp... bagi aku.. Milo buat aku jadi sihat dan bulat.. ahahaha!! tp bila dah start minum milo mmg susah nk tinggalkan.. Aku sedar yg badan aku semakin bulat.. terutama kat muka.. n bawah dagu.. huhu.kerisauan melanda.. tp tak per.. aku berusaha utk elakkan dari minum air milo...

Bosan dgn yg lama..

So.. Apa pendapat korg yg rajin2 tinjau kat blog nie dgn dgn layout baru Redmocha?? Hehehe.. Sbb boring tgk blog saya so cuba nak ubah mood.. Tanak terlalu serabut nnti org yg nk tgk pon serabut sama.. kalo tak de colour tak membangkitkan rasa nak membaca kan? kan? mcm buku text sekolah yg dulu2 penuh nota jer.. pstu tak byk colour.. pelajar nak baca pon malas... bukan nak baca jer..nk tgk pon menyampah.. Tp skrg nie rasanye buku text dah makin menarik kot.. byk menggunakan gambar n warna2 yg menarik.. :D

hik hik.. mmg kuat merapu.. :D

Wednesday, August 10, 2011

Kepala Bertutup, Hati Berulat

Kenapa ye wujudnya manusia mcm nie.. saya sedar yg diri saya tak lah sebaik mana..tp saya cuba berbuat baik sesama manusia.. tp saya tahu sebagai manusia biasa saya takkan lari daripada meluahkan rasa tidak puas hati.. bukan saya je manusia pelik mcm tu kan? Pelik sangat ke kalo saya lontarkan apa yg saya tak setuju.. saya tak bertujuan mengutuk atau mengeji sesiapa..apa yg keluar dr mulut saya hanya lah komentar dr pemerhatian saya jd lahir lah rasa ketidak puas hatian saya ini... Mungkin lah saya ada berckp sesuatu yg saya sendiri tak sedar tp cara penyampaian org tu tak berapa baik la kan. sbb tujuan nyer mcm nak melaga2kan org.. Mungkin aku berckp dgn ko sbb aku tau ko matang dan boleh berfikir apa yg aku ckp n apa aku ckp tu utk diri ko supaya ko dpt mengawal diri ko dr dikeji n tak disukai org.. Tp biasalah hati manusia..tak sedar yg kita buat untuk menjaga kebaikan diorg..

Khabarnye menyampaikan kepada org yg aku nie mengutuk?? OH ternyata hati tu tak berapa baik la kan.. Ok selama aku kenal korg aku dgr mcm2 yg korg kata la.. nak cmpak anak org keluar kereta lah... ko kata org sana sini kot..tp pernah ko tgk ada org2 berkenaan tu tau apa yg ko ckp?? tak de kan? sbb aku tak suke menyampai.. sbb aku takot cara penyampaian tu silap n buat org rasa tak senang n sakit hati...

Tp apa tujuan sebenar? nak mencari perhatian ker? nak diri yg tak dilihat tu dpt org lain sedar ker? Saya dah dgr mcm2 yg dah jadi melibat kan org tu.. tp saya diam.. sya tak cmpur saya buat cm biasa.. lepas sorg2 tau peragai busuk dia..tp semua berpura2 kononyer tak kisah.. sbb apa? sbb smua malas nak layan.. saya pon pernah menasihatkan seseorg yg sakit hati dgn dia supaya sabar n lupakan jelah apa yg dia buat tu..mungkin dia tersilap.. n manusia tak lepas dr kesilapan.. tu kata2 saya utk dia la..tp saya sendiri jauhkan diri dari dia.. bahaya kot. dah 4kali dah saya tgk dia punye peragai tp melibatkan org lain la.. MEMANG TAK BOLEH DIPERCAYAI...

Tp saya tak tau lah yg ni melibatkan dia jugak or tidak..saya pon tak suke nak tuduh sesiapa.. Ada seseorg inbox saya n tanye saya kenapa saya ckp dia OVER sumpah lillah saya tak pernah berckp mcm tu.. tp! kalo saya bergurau mungkin saya ada ckp.. mungkin saya ckp.. Hahahaha Over tau! tp tu smua tak de niat yg ckp peragai dia over ke apa..lain lah saya kata " Ish si A tu... err over menyampah giler.!" tp saya pasti yg saya tak pernah ckp cm tu kat org tu..sbb saya baik kot dgn dia..saya tak pernah ada apa2 msalah dgn dia.. Lagi pon senang je nak tau saya suke ke tidak org tu.. kalo saya tak banyak berckp dgn org tu means saya tak suke lah tu.. Saya bukan Hipokrit..

Tp hal yg terjadi nie saya terpaksa berlakon yg saya tak tau apa2 sbb saya malas la.. malas nk layan org bodoh!

Tuesday, August 9, 2011

Ramadhan 2011

Sekejap je masa berlalu hari nie dah puasa yg ke 9.. Biasa jer.. tak de la aku rasa nak mati pon puasa nie.. mcm selalu bertenaga selalu.. alhamdulillah.. Apa yg aku suke biler tiba bulan Ramadhan nie.. aku rajin sgt nak beribadat tu yg sentiasa aku tunggu.. Hari2 lain bukan tak rajin tp asik termiss jer

So apa yg special nyer tahun nie.. Kitorg akan beraya di Malaysia.. sbb dah 2thn kitorg teman ayah beraya kat Manila, Php so tahun nie ayah balik Malaysia utk beraya dgn kitorg. Tp tak de semangat tol nak beli baju raya ke hape ke ahahaha boleh??

Ala tak tau la nak tulis apa dah haha sbb tgh curi time nak tulis benda nie so cm tak leh pk .. k daaaa

Sunday, April 17, 2011

Okey now aku sgt tersentuh sbb ada yg berusaha utk tolong aku keluar dari benda yg menyeksa diri aku tanpa aku sedar.. Jumaat lepas abg Adam cuba nak tolong aku.. tp aku feel better now. tp entah aku tak pasti benda nie masih atau pun tidak.. but ari Sabtu aku dah tak de muntah2 dah.cuma rasa mcm nak muntah..tp tak muntah pon.. Jumaat lah yg amat menyeksakan sbb ape yg aku makan satu hari tu aku keluarkan balik.. tgh hari aku makan spagetti aku kuar kan.. pstu aku lapar n aku makan lak sup ekor dgn nasi putih.. pun tak lama tu aku kuar kan balik.. sumpah aku terseksa.. smpai aku terkencing2 masa muntah2 tu.. n aku menagis sbb aku tak tahan nak tanggung..

Today aku baca blog sis Emma dia tanye kan pasal sihir utk aku.. thnks sis.. hanya mengambil tahu pon dah cukup tersentuh zared rasa. bukan senang kita nak ada dlm hati n fikiran org lain.. :D tq.. :)

Friday, April 15, 2011

Kain Langsir

Just come back from Kamdar & Sogo.. ahaha
let me tell you the funny story! *dah tak reti ckp melayu??*

teman kaklong n Kak wan gi beli kain kat Kamdar.. dlm keseronokkan n keterujaan diorg nie pilih kain boleh lak kak wan nie!
"EH! EH MEH TGK KAIN NIE.. LAGI OK KALO KITA BUAT KAIN BUKAK 6", aku pon pandang lah harga dia..oh okey gak .. bape hengget je semeter dibanding kan dgn yg tadi tu rm9 lebih.. tp rasa cm keras sikit..

kaklong pon smbung lah "AAH LA.. OKEY GAK NIE KAN.. SBB KERAS SIKIT",
Selumber aku menyampuk " TAK PANAS KE??", dgn muke confident kak wan "TAK!!!!!!!!!!"

ADIK KAMDAR: " Tu KAIN UTK WAT LANGSIR KAK!"

perghh!! malu tak hengat.. aku dah nak ketawa guling2 dah kat situ..

Sihir

Siapa percaya pada sihir, buatan org, bomoh, ect. yg berkaitan dgn alam2 ghaib nie? aku tak lah tak percaya..tp tak terlalu taksub mempercyai smua ni.. sekadar aku tau wujudnya jin, syurga neraka, hari qiamat, n lain2 yg mmg dah tertulis di dlm Al-Quran. Kalo tgk pada cerita2, drama2 or dokumentari di televisyen banyak sgt dah bercerita tentang kejadian2 aneh yg mcm nie.. Histeria, santau, hantar2 benda.. nauzubillah.. aku sgt takot bila membayangkannya..

N entah kenapa aku pon rasa diri aku seperti sesuatu.. Selalunya org kata kalo kita kena buatan org, sihir, mandrem or whatever kita takkan sedar..tp org yg disekeliling kita yg akan sedar perubahan kita.. tp aku bukan sedar lah.. aku cm terfikir je.. aku rasa aku okey normal... seperti biasa tp entah aku rasa aku benci tgk dia.. n asik panas je bila tgk dia.. smpai aku ckp ape yg aku rasa tu kat dia.. Dia tetiba ckp yg dia pon rasa aku sgt pelik.. sentiasa pandang dia dgn penuh dendam..

smlm aku dgr cd yg mama beli utk aku dgn kaklong.. ada 4 edition. aku pilih yg penawar n perisai dr sihir.. masa dgr tu aku tetiba sakit kat belakang..tp tak lah sakit sgt.. aku masih mampu tahan.. tp yg aku tak dpt tahan keletihan n mengantuk.. syarat cd tu semasa mendengar tak boleh tido..kalo mengantuk aku kena lawan.. smpai lah cd tu abis n aku pon terus tido.. sgt kepenatan aku rasa..

Ya Allah.. kalo ini benar..KAU lindungi lah aku dari sebarang kejahatan n hasad dengki manusia.. Amin~

Thursday, April 14, 2011

My Fren

I miss My Nabila Atiqah! dia kawan yg aku kenal masa kat PTSS.. dia nie agak brutal sikit.. melalui jalan la..ahahaha n sgt2 kelakar.. sbb kitorg satu course so kitorg rapat la.. tah cm ne aku leh kwan dgn dia.. padahal masa dlm dewan.. time pendaftaran rasanye..kat dewan kuliah.. aku punye lah kutuk dia nie.. hahaha! tak silap aku kutuk kat Kiky n Dila.. sbb dia cm makcik2 pakai tudung... ahahaha! dah lah tu kecik je pulak! masa tu dia dgn Ira.. hahaha pstu kecoh2 kat belakang kan.. cari tempat.. aku cm.. "ek minah nie kecoh tol lah"

Bila aku start kawan dgn dia aku pon tak sedar.. tu mungkin nabila yg tau.. aku rasa mungkin masa... yes!!! aku ingat Poly brigade. Sama2 berjalan mendaki berenang kat dlm Gua Kelam tu.. moment terindah bagi aku masa tu.. Semakin hari semakin rapat n we both share everything.. aku mmg tak leh berenggang dgn dia.. event bilik aku aras 3 n dia arasa 2.. hahaha mcm2 yg bermain kat otak aku skrg nie.. masa aku dgn dia berlari dr kantoi dgn ira..nak masuk bilik anis tp pintu tu kunci n lambat giler nak bukak n at last kantoi gak.. belakon2 konon2 tak de ape2..

satu lagi yg aku sgt ingat..time blackout hahahaha! aku mengusung laptop aku nie.. dekat aras 2.. dah la takot giler.. pstu aku masuk toilet.. terlupe aku kat aras 2 n aku nak kuar toilet tak nmpak ada tembok penghadang kat jalan tu sikit.. so aku jatuh meniarap dgn leptop2 sekali! buahahahahaha!!! siot! sakit giler kot!!!

I miss u nabila!! :D n lama dah tak jumpe....

Juara Tempat Ke-3

Nie paling kelakar.. hahaha! ingat tak post redmocha sblum nie yg mendapat tempat ke3 untuk pertandingan menyanyi kat office nie.. sejak dr tu dpt gelaran Juara tempat ke 3.. nape jadi cm tu sbb diorg rasa redmocha patut menang..tp lantak lah sbb bukan saya juri..sbb tu tak menang..kuang kuang kuang..! tp lepas dr tu dpt pemintaan lak untuk menyanyi pada hari keluarga di Gambang.. tp selamat aku tak join hari keluarga tu so tak dpt lah nak nolong... tp diorg tak berputus asa.. ada lagi permintaan untuk membuat persembahan bagi Majlis perpisahan boss besar kat office nie.. dpt gelaran lagi.. Penyanyi RM30! ahahaha!!

Kenape? Kenape? sbb sebagai cara untuk pujuk redmocha menyanyi pada majlis tu PA kepada Boss bayar kan duit makan utk saye.. yg berjumlah RM 30. pada asal nye nak menyanyi lagu Asmara.. Lagu yg Redmocha bawak masa bertanding dulu tp last minit smuanye hancur.. mane tak nye.. band takpandai main lagu tu..huh..cm nak naik angin je.. last2 terpaksa nyanyi lagu Terlalu Istimewa by Adibah Nor.. Sgt tak gemar nyanyi lagu tu..tp terpaksa jugak..i dont have choice.. Last minit hafal the melody n last minit jugak hafal lirik.. on that day!!! sgt stress! but alhamdulillah.. smuanye dah selesai n dpt byk pujian..auuwww.. maloooo

Baru2 nie dgr kena lagi menyanyi utk perpisahan Datuk jugak.. hermm.. asik je permintaan.. hulur2 laaa..ahahaha!!! dua lagu lak tu..haissh.. tp nie dgr dr mulut my sister..tp tak de lak diorg call aku sendiri.. :D


I try to share the video.. :D

My...



New

Lama kot tak tulis blog nie..hihihi.. tak tau lah nak story ape.. kalo story ada ke yg membaca? ahahahaha!! but now redmocha just berfikir nak mulakan hidup baru n belajar berdikari..sapa sokong?? khikhi..

Monday, January 17, 2011

Bertuahnya badan

Bila kali terakhir ada org azan di telinga korang?? kalau aku jawapan aku mesti lah masa aku lahir dulu... tp bertuahnye lah hidup aku nie.. entah mcm mana malam jumaat ari tu... ada seseorang telah azan di telinga aku kiri dan kanan.. kerana ada kes yg terjadi tak tau lah leh cerita ke tidak.. dan rasanya baik tak yah cerita.. :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...