Sunday, April 17, 2011

Okey now aku sgt tersentuh sbb ada yg berusaha utk tolong aku keluar dari benda yg menyeksa diri aku tanpa aku sedar.. Jumaat lepas abg Adam cuba nak tolong aku.. tp aku feel better now. tp entah aku tak pasti benda nie masih atau pun tidak.. but ari Sabtu aku dah tak de muntah2 dah.cuma rasa mcm nak muntah..tp tak muntah pon.. Jumaat lah yg amat menyeksakan sbb ape yg aku makan satu hari tu aku keluarkan balik.. tgh hari aku makan spagetti aku kuar kan.. pstu aku lapar n aku makan lak sup ekor dgn nasi putih.. pun tak lama tu aku kuar kan balik.. sumpah aku terseksa.. smpai aku terkencing2 masa muntah2 tu.. n aku menagis sbb aku tak tahan nak tanggung..

Today aku baca blog sis Emma dia tanye kan pasal sihir utk aku.. thnks sis.. hanya mengambil tahu pon dah cukup tersentuh zared rasa. bukan senang kita nak ada dlm hati n fikiran org lain.. :D tq.. :)

Friday, April 15, 2011

Kain Langsir

Just come back from Kamdar & Sogo.. ahaha
let me tell you the funny story! *dah tak reti ckp melayu??*

teman kaklong n Kak wan gi beli kain kat Kamdar.. dlm keseronokkan n keterujaan diorg nie pilih kain boleh lak kak wan nie!
"EH! EH MEH TGK KAIN NIE.. LAGI OK KALO KITA BUAT KAIN BUKAK 6", aku pon pandang lah harga dia..oh okey gak .. bape hengget je semeter dibanding kan dgn yg tadi tu rm9 lebih.. tp rasa cm keras sikit..

kaklong pon smbung lah "AAH LA.. OKEY GAK NIE KAN.. SBB KERAS SIKIT",
Selumber aku menyampuk " TAK PANAS KE??", dgn muke confident kak wan "TAK!!!!!!!!!!"

ADIK KAMDAR: " Tu KAIN UTK WAT LANGSIR KAK!"

perghh!! malu tak hengat.. aku dah nak ketawa guling2 dah kat situ..

Sihir

Siapa percaya pada sihir, buatan org, bomoh, ect. yg berkaitan dgn alam2 ghaib nie? aku tak lah tak percaya..tp tak terlalu taksub mempercyai smua ni.. sekadar aku tau wujudnya jin, syurga neraka, hari qiamat, n lain2 yg mmg dah tertulis di dlm Al-Quran. Kalo tgk pada cerita2, drama2 or dokumentari di televisyen banyak sgt dah bercerita tentang kejadian2 aneh yg mcm nie.. Histeria, santau, hantar2 benda.. nauzubillah.. aku sgt takot bila membayangkannya..

N entah kenapa aku pon rasa diri aku seperti sesuatu.. Selalunya org kata kalo kita kena buatan org, sihir, mandrem or whatever kita takkan sedar..tp org yg disekeliling kita yg akan sedar perubahan kita.. tp aku bukan sedar lah.. aku cm terfikir je.. aku rasa aku okey normal... seperti biasa tp entah aku rasa aku benci tgk dia.. n asik panas je bila tgk dia.. smpai aku ckp ape yg aku rasa tu kat dia.. Dia tetiba ckp yg dia pon rasa aku sgt pelik.. sentiasa pandang dia dgn penuh dendam..

smlm aku dgr cd yg mama beli utk aku dgn kaklong.. ada 4 edition. aku pilih yg penawar n perisai dr sihir.. masa dgr tu aku tetiba sakit kat belakang..tp tak lah sakit sgt.. aku masih mampu tahan.. tp yg aku tak dpt tahan keletihan n mengantuk.. syarat cd tu semasa mendengar tak boleh tido..kalo mengantuk aku kena lawan.. smpai lah cd tu abis n aku pon terus tido.. sgt kepenatan aku rasa..

Ya Allah.. kalo ini benar..KAU lindungi lah aku dari sebarang kejahatan n hasad dengki manusia.. Amin~

Thursday, April 14, 2011

My Fren

I miss My Nabila Atiqah! dia kawan yg aku kenal masa kat PTSS.. dia nie agak brutal sikit.. melalui jalan la..ahahaha n sgt2 kelakar.. sbb kitorg satu course so kitorg rapat la.. tah cm ne aku leh kwan dgn dia.. padahal masa dlm dewan.. time pendaftaran rasanye..kat dewan kuliah.. aku punye lah kutuk dia nie.. hahaha! tak silap aku kutuk kat Kiky n Dila.. sbb dia cm makcik2 pakai tudung... ahahaha! dah lah tu kecik je pulak! masa tu dia dgn Ira.. hahaha pstu kecoh2 kat belakang kan.. cari tempat.. aku cm.. "ek minah nie kecoh tol lah"

Bila aku start kawan dgn dia aku pon tak sedar.. tu mungkin nabila yg tau.. aku rasa mungkin masa... yes!!! aku ingat Poly brigade. Sama2 berjalan mendaki berenang kat dlm Gua Kelam tu.. moment terindah bagi aku masa tu.. Semakin hari semakin rapat n we both share everything.. aku mmg tak leh berenggang dgn dia.. event bilik aku aras 3 n dia arasa 2.. hahaha mcm2 yg bermain kat otak aku skrg nie.. masa aku dgn dia berlari dr kantoi dgn ira..nak masuk bilik anis tp pintu tu kunci n lambat giler nak bukak n at last kantoi gak.. belakon2 konon2 tak de ape2..

satu lagi yg aku sgt ingat..time blackout hahahaha! aku mengusung laptop aku nie.. dekat aras 2.. dah la takot giler.. pstu aku masuk toilet.. terlupe aku kat aras 2 n aku nak kuar toilet tak nmpak ada tembok penghadang kat jalan tu sikit.. so aku jatuh meniarap dgn leptop2 sekali! buahahahahaha!!! siot! sakit giler kot!!!

I miss u nabila!! :D n lama dah tak jumpe....

Juara Tempat Ke-3

Nie paling kelakar.. hahaha! ingat tak post redmocha sblum nie yg mendapat tempat ke3 untuk pertandingan menyanyi kat office nie.. sejak dr tu dpt gelaran Juara tempat ke 3.. nape jadi cm tu sbb diorg rasa redmocha patut menang..tp lantak lah sbb bukan saya juri..sbb tu tak menang..kuang kuang kuang..! tp lepas dr tu dpt pemintaan lak untuk menyanyi pada hari keluarga di Gambang.. tp selamat aku tak join hari keluarga tu so tak dpt lah nak nolong... tp diorg tak berputus asa.. ada lagi permintaan untuk membuat persembahan bagi Majlis perpisahan boss besar kat office nie.. dpt gelaran lagi.. Penyanyi RM30! ahahaha!!

Kenape? Kenape? sbb sebagai cara untuk pujuk redmocha menyanyi pada majlis tu PA kepada Boss bayar kan duit makan utk saye.. yg berjumlah RM 30. pada asal nye nak menyanyi lagu Asmara.. Lagu yg Redmocha bawak masa bertanding dulu tp last minit smuanye hancur.. mane tak nye.. band takpandai main lagu tu..huh..cm nak naik angin je.. last2 terpaksa nyanyi lagu Terlalu Istimewa by Adibah Nor.. Sgt tak gemar nyanyi lagu tu..tp terpaksa jugak..i dont have choice.. Last minit hafal the melody n last minit jugak hafal lirik.. on that day!!! sgt stress! but alhamdulillah.. smuanye dah selesai n dpt byk pujian..auuwww.. maloooo

Baru2 nie dgr kena lagi menyanyi utk perpisahan Datuk jugak.. hermm.. asik je permintaan.. hulur2 laaa..ahahaha!!! dua lagu lak tu..haissh.. tp nie dgr dr mulut my sister..tp tak de lak diorg call aku sendiri.. :D


I try to share the video.. :D

My...



New

Lama kot tak tulis blog nie..hihihi.. tak tau lah nak story ape.. kalo story ada ke yg membaca? ahahahaha!! but now redmocha just berfikir nak mulakan hidup baru n belajar berdikari..sapa sokong?? khikhi..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...