Friday, August 26, 2011

Kusangka Kuat


Hermm.. Otw ke opis ari nie aku dpt panggilan.. selalunye aku susah nak jawab fon kalo aku tgh driving.. lagi2 fon tu dlm beg..mmg tak lah aku nak cari2.. entah napa aku tergerak ati nak jawab.. aku tgk Abg lan kawan kaklong.. aku pelik la jugak apesal dia call aku pagi2 nie.. aku pon jawab jelah.. hermm.. bagi aku sgt mendukacita kan.. IKEY my sister punye cat dah mati..dia terjun dari tngkat 10.. aku mengucap panjang.. n tak tau nak kata apa.. than aku ingatkan aku kuat mnghadapi smua nie.. n dgr berita nie.. ternyata aku lemah biler aku teringat dia selalu mengiau mintak dokong dia sbb dia nak tgk ke luar tingkap.. sgt aku tak sangka dia terjun akhirnye mcm LV... hermm... Now rasa sedih yg teramat sgt..but aku kat opis so aku diam kan diri jer.. not in mood at all... :(


Ikey yg selalu rasa dia pon mcm manusia.. i miss u syg.. :(

Thursday, August 18, 2011

Happening!!

Nak share dgn korg smua video giler2 saya.. Actually nie video yg dah lama punyer.. hermm.. last year kot.. eh ye ker.. rasanyer.. awal tahun nie kot.. yg penting before kakak saya kawin ...hehe.. Yang pastinyer kalo tgk video nie aku akan gelak..tp tak tau apa yg lucu..mybe memory time tu kot yg lucu.. :) Sbb mungkin bagi korg tak lucu kan.. :p

video
First video nie, lepas kitorg dah kenyang makan n abg Dayat belanjer.. so... "Terima Kasih Abang"


video
2nd Video nie sebelum balik kitorg laungkan perkataan "HAPPENING!!" haha tp bagi aku video nie kelakar jugak.. ye ar.. plan before kamera on lain..tetiba jadi lain.. muka aku mmg confuse abis hahaha :)

p/s: Kualiti video kurang memuaskan pulak biler masuk kat blog huhu..

Wednesday, August 17, 2011

OVER

Artis di minati n disokong kerana nak buat jadi couple or sokong kerjaya dia?? Kat bawah nie peringkat2 dia dari first time jumpa smpai skrg...


Situasi Pertama: First time jumpe.. Bagi hadiah.. n bagi tau minat kat u..


Situasi Kedua: (Artis tu ada show kat tempat A) You... I ada kat A nie..i nak sgt jumpa u tp i kena cpt.. u dtg tmpat i boleh tak jumpe i... (cup2.. nie Artis yg ko minat or bf ko?)


Situasi Ketiga: You... pic u dgn hadiah yg i bagi tu.. i buat wallpaper phone i.. geram je i tgk.. rindu lak rasanyer


Situasi Ke-4: You.. I ada kat The Garden nie.. nak buka puasa.. come lah join us...


Situasi Ke-5: You.... I baru je lepas clash dgn X i.. than x i tu salah kan i n kata i punca bapa i meninggal.. bapa i baru je meninggal 2weeks ago... Lelaki mmg cm tu ker u...


Situasi Ke-6: (msg tak di rply) "You!! Nape tak rply msg i.. ye lah org pames.. mane nak rply msg kita....


Situasi Ke-7: You..i nak request hadiah utk besday i boleh tak?? ala..i bukan mintak apa pon... Sejambak bunga, CD ***, T-Shirt *** tu jer....


OH MY GOD! OVER NYER AWAK!!!! PLEZ LAH SAKIT JER HATI SAYA TGK AWAK NIE.. DR SMLM SAKIT HATI.. HUH!


Tuesday, August 16, 2011

Hingga Akhir Waktu & Kasih Alia

HINGGA AKHIR WAKTU

Jam 6.30- 7.30 ptg mmg nie yg aku tunggu.. Citer nie buat aku nak tau apa yg akan jadi di episode2 yg akan datang.. Paling la aku sakit hati citer2 sinetron nie bukan apa.. Kalo watak jahat tu mmg jahat giler.. n watak yg baik tu.. ish cm bodoh giler.. cm tak de akal pon ada.. smpai nak naik darah aku nie tgk walhal mmg aku sedar lah tu dah mmg pengarah dia suruh.. dah mmg jalan citer dia.. Tp entah..emosi.. hahaha
Nie dia 3 pelakon yg bagi aku terbaik la kan... Anggrek bawak watak dia yg best gak..walaupon teraniaya tapi dia tak la bodoh sgt.. baik, diam.. Dia melawan n mempertahan kan diri gak.. mmg aku suker lah tgk kalo dia balas balik perbuatan Nilla.. tp entah.. Bapak dia tu cm bodoh pon ada.. cm terdesak nak selesaikan masalah yg membelengu diri dia pasal kehilangan anak so amik mudah jer.. tgk je Nilla pakai rantai tu dia fikir tu mmg sah2 anak dia.. padahal Isteri dia pon boleh pk.. entah dari mana n bagaimana Nilla menjumpai rantai tu...

Yeee.. Tu dia Nilla.. Mmg aku panas jer bila tgk dia nie.. lagi2 bila dia buat2 ala2 muke cute tp tak jadi cute.. Melompat2 Menari2 kegembiraan biler berjaya memperbodoh kan org.. aduhhhh sakit siot hati nie.. Tp di sudut fikiran yg lain aku rasa dia mmg berjaya bawak watak dia..sbb berjaya buat aku sakit hati je tgk dia..

Tp aku nak sangat tau apa akhirnya cerita nie n mcm mana pembalasan utk Nila n mcm mana Karnia nyer kehidupan kalo dia dah temui mak ayah kandung dia..



KASIH ALIA

Drama Akasia nie start dari jam 7 ptg smpai 8 malam... tp aku smpat tgk dari start jam 7.30 paham2 jelah dah leka tgk Hingga Akhir Waktu.... Nie pon menarik gak... Kisah anak yg hilang.. hermm.. sedih n buat aku terfikir nasib2 anak2 org kat Malaysia yg selalu hilang.. tp nasib Kasih n Qabil baik... tp aku nak tau sangat mcm mana Qabil boleh terlepas dari org yg beli dia utk dpt kan organ....

Jadi apa2 pon pandai2 lah memilih mana yg korg rasa best k... Selamat menonton :)



M.I.L.O

Jangan la korg smua start minum MILO.. "Milo buat anda jadi sihat dan kuat" tp... bagi aku.. Milo buat aku jadi sihat dan bulat.. ahahaha!! tp bila dah start minum milo mmg susah nk tinggalkan.. Aku sedar yg badan aku semakin bulat.. terutama kat muka.. n bawah dagu.. huhu.kerisauan melanda.. tp tak per.. aku berusaha utk elakkan dari minum air milo...

Bosan dgn yg lama..

So.. Apa pendapat korg yg rajin2 tinjau kat blog nie dgn dgn layout baru Redmocha?? Hehehe.. Sbb boring tgk blog saya so cuba nak ubah mood.. Tanak terlalu serabut nnti org yg nk tgk pon serabut sama.. kalo tak de colour tak membangkitkan rasa nak membaca kan? kan? mcm buku text sekolah yg dulu2 penuh nota jer.. pstu tak byk colour.. pelajar nak baca pon malas... bukan nak baca jer..nk tgk pon menyampah.. Tp skrg nie rasanye buku text dah makin menarik kot.. byk menggunakan gambar n warna2 yg menarik.. :D

hik hik.. mmg kuat merapu.. :D

Wednesday, August 10, 2011

Kepala Bertutup, Hati Berulat

Kenapa ye wujudnya manusia mcm nie.. saya sedar yg diri saya tak lah sebaik mana..tp saya cuba berbuat baik sesama manusia.. tp saya tahu sebagai manusia biasa saya takkan lari daripada meluahkan rasa tidak puas hati.. bukan saya je manusia pelik mcm tu kan? Pelik sangat ke kalo saya lontarkan apa yg saya tak setuju.. saya tak bertujuan mengutuk atau mengeji sesiapa..apa yg keluar dr mulut saya hanya lah komentar dr pemerhatian saya jd lahir lah rasa ketidak puas hatian saya ini... Mungkin lah saya ada berckp sesuatu yg saya sendiri tak sedar tp cara penyampaian org tu tak berapa baik la kan. sbb tujuan nyer mcm nak melaga2kan org.. Mungkin aku berckp dgn ko sbb aku tau ko matang dan boleh berfikir apa yg aku ckp n apa aku ckp tu utk diri ko supaya ko dpt mengawal diri ko dr dikeji n tak disukai org.. Tp biasalah hati manusia..tak sedar yg kita buat untuk menjaga kebaikan diorg..

Khabarnye menyampaikan kepada org yg aku nie mengutuk?? OH ternyata hati tu tak berapa baik la kan.. Ok selama aku kenal korg aku dgr mcm2 yg korg kata la.. nak cmpak anak org keluar kereta lah... ko kata org sana sini kot..tp pernah ko tgk ada org2 berkenaan tu tau apa yg ko ckp?? tak de kan? sbb aku tak suke menyampai.. sbb aku takot cara penyampaian tu silap n buat org rasa tak senang n sakit hati...

Tp apa tujuan sebenar? nak mencari perhatian ker? nak diri yg tak dilihat tu dpt org lain sedar ker? Saya dah dgr mcm2 yg dah jadi melibat kan org tu.. tp saya diam.. sya tak cmpur saya buat cm biasa.. lepas sorg2 tau peragai busuk dia..tp semua berpura2 kononyer tak kisah.. sbb apa? sbb smua malas nak layan.. saya pon pernah menasihatkan seseorg yg sakit hati dgn dia supaya sabar n lupakan jelah apa yg dia buat tu..mungkin dia tersilap.. n manusia tak lepas dr kesilapan.. tu kata2 saya utk dia la..tp saya sendiri jauhkan diri dari dia.. bahaya kot. dah 4kali dah saya tgk dia punye peragai tp melibatkan org lain la.. MEMANG TAK BOLEH DIPERCAYAI...

Tp saya tak tau lah yg ni melibatkan dia jugak or tidak..saya pon tak suke nak tuduh sesiapa.. Ada seseorg inbox saya n tanye saya kenapa saya ckp dia OVER sumpah lillah saya tak pernah berckp mcm tu.. tp! kalo saya bergurau mungkin saya ada ckp.. mungkin saya ckp.. Hahahaha Over tau! tp tu smua tak de niat yg ckp peragai dia over ke apa..lain lah saya kata " Ish si A tu... err over menyampah giler.!" tp saya pasti yg saya tak pernah ckp cm tu kat org tu..sbb saya baik kot dgn dia..saya tak pernah ada apa2 msalah dgn dia.. Lagi pon senang je nak tau saya suke ke tidak org tu.. kalo saya tak banyak berckp dgn org tu means saya tak suke lah tu.. Saya bukan Hipokrit..

Tp hal yg terjadi nie saya terpaksa berlakon yg saya tak tau apa2 sbb saya malas la.. malas nk layan org bodoh!

Tuesday, August 9, 2011

Ramadhan 2011

Sekejap je masa berlalu hari nie dah puasa yg ke 9.. Biasa jer.. tak de la aku rasa nak mati pon puasa nie.. mcm selalu bertenaga selalu.. alhamdulillah.. Apa yg aku suke biler tiba bulan Ramadhan nie.. aku rajin sgt nak beribadat tu yg sentiasa aku tunggu.. Hari2 lain bukan tak rajin tp asik termiss jer

So apa yg special nyer tahun nie.. Kitorg akan beraya di Malaysia.. sbb dah 2thn kitorg teman ayah beraya kat Manila, Php so tahun nie ayah balik Malaysia utk beraya dgn kitorg. Tp tak de semangat tol nak beli baju raya ke hape ke ahahaha boleh??

Ala tak tau la nak tulis apa dah haha sbb tgh curi time nak tulis benda nie so cm tak leh pk .. k daaaa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...