Saturday, November 26, 2011

I Pad Melepet

Pagi-pagi nie aku teringat pulak masa aku balik Kampung kat Masjid Tanah Melaka ari tu. Ada la jumper kan sedara mara. Kalo kat melaka nie aku cm agak bosan sikit.. mungkin sbb masing-masing dah besar kot.. n ada adik2 saudara yg still kecil lagi. tp aku layan gak diorg tu kalo boring2.. ada la anak pak usu aku nie.. sekolah rendah lagi.. adik-adik saudara aku yg lain nie smua berkerumun kat dia so aku pon nak gak tgk apa yg buat diorg tertarik kat situ kan.. OOO patut la pon AHMAD anak kepada pak usu aku tu ada PSP.. so smua org kerumun sbb nak take turn nak main...

Ada la aku tanye kat adik si Ahmad tu Wafi "Sape punye PSP tu?" than Wafi tu jawab la " Abang Mat punyer.."

"Kenapa abg mat dapat n wafi tak dapat?" aku sebok tanye lagi
"Sbb abang Mat dapat No.1 kat kelas ari tu. so ayah bagi dia hadiah apa yg dia mintak ari tu"
"oooo abis tu wafi mintak apa kat ayah kalo dpt no 1?" lagi nak tau hehe buzy body

" Ermmm Wafi mintak sugar glider.."
"ha?? rugi nyer.. dah la mahal.kalo mati nnti sia2 jer lah wafi.. mintak la benda lain. Mintak Ipad 2 ", aku lak pandai2 bagi idea.. tp wafi geleng2 jer.. dia tanak ..yelah budak baru kecik kot.. hahaha aku saja jer.. :p

Masa kat dapur aku usik2 Wafi lagi suruh beli Ipad.. lepas tu aku nmpak pak usu aku jalan masuk dapur dari pintu belakang aku pon apa lagi saja jer nak kacau si Wafi..

"Pak usu! nie si Wafi nak Ipad!" wafi pon senyum2 amik cawan nak minum pak usu aku pon pusing ke arah aku dan wafi sambil tunjuk telapak tangan dia mcm nak menampar

"Nie Ipad (smbil angkat telapak tanggan dia tinggi mcm nak menampar) Kena nie melepet kang!"

ahahaha terbahak2 aku ketawa.. n wafi pon ketawa sambil ckp "bukan wafi akak nie ha padai2" lawak tol lah ayat tu!

Thursday, November 24, 2011

Skuad Harimau Muda

Percaya tak oleh kerana semangat Nasional buat zared yg tak minat langsung nak tgk bola nie jadi org yg tak sabar menanti Malaysia menentang Indonesia utk final sukan sea isnin lepas.. mmg tak miss langsung dari Malaysia menentang Indonesia n Malaysia menentang Myanmar.. :)

Masa perlawanan final yg lalu buat zared menjerit2 mcm nak terkeluar anak tekak, tertonggeng2 saat bola terlepas dari masuk gol n bersujud bila bola gagal masuk gol hahaha... semangat berkobar2 dlm diri tu dapat di rasa.. jantung laju n sejuk ati tgk Khairul Fahmi ahaks! aahaha

n smlm Malaysia menentang Syria utuk sukan Olimpik tapi kalah 2-0 but tak its okey.. mungkin diorg terlalu penat.. walau mcm mana pon sebagai rakyat malaysia zared bangga kerana malaysia menjaga maruah rakyat malaysia dgn menang 2-1 dgn indonesia sewaktu final sukan sea :D kerana terlalu banyak rakyat malaysia di hina oleh mereka.. bukan nak bersikap kenegaraan tapi sikap yang ditonjolkan oleh rakyat indonesia sgt tak berpatutan.. seperti sikap org yg mundur dlm pemikiran.. plez be profesional.. Walau mcm mana teruk pon korg menghina kami rakyat malaysia berdiam tanpa melawan bukan sbb takut.. tp tak nak tonjol kan sikap yg sama 'sikap mundur'

Hope dgn kemenangan nie buat Rakyat di sana sedar~

Thursday, November 3, 2011

Make Over

Haha.. selalunye aku gi kerja dgn rupa yg agak pucat ye..kadang2 tak pakai lipstick.. kadang2 tak mengenakan bedak langsung kat muka nie.. n sarungkan cermin mata.. :) tp sbb mama balik n dia sgt marah dgn wajah aku nie dia membebel2 dgn imej aku nie so nak bagi mama senyap aku pon mulalah menconteng2 wajah nie sblum ke pejabat.. aku bangun lebih awal dari biasa untuk bersiap.. pakai kanta lekap.. celak.. eyeshadow blusher lipstick foundation huhu.. smua perasan perubahan aku n tegur.. diorg tak pernah tgk aku bermake up..sbb aku kalo gi opis mmg tak make up langsung.. tp kalo kat luar aku rajin ahahahaha.. soalan2 yg agak2 lawak gak lah

1. Eh ko nie dari mana nie?? asal lain macam
2. Eh asal dah nmpak lain ek rupe ko?
3. nampak lain giler ar..mcm baru lepas make over
4. fuh giler ar pengsan
5. asal ko cantik sgt nie..extra cantik.

hahaha agak2 kena puji ke sindir aku pon tak pasti.. tak tau smpai biler kekal rajin aku nie.. mungkin sepanjang mama ada sini.ahahahahaha.. :p
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...