Saturday, November 26, 2011

I Pad Melepet

Pagi-pagi nie aku teringat pulak masa aku balik Kampung kat Masjid Tanah Melaka ari tu. Ada la jumper kan sedara mara. Kalo kat melaka nie aku cm agak bosan sikit.. mungkin sbb masing-masing dah besar kot.. n ada adik2 saudara yg still kecil lagi. tp aku layan gak diorg tu kalo boring2.. ada la anak pak usu aku nie.. sekolah rendah lagi.. adik-adik saudara aku yg lain nie smua berkerumun kat dia so aku pon nak gak tgk apa yg buat diorg tertarik kat situ kan.. OOO patut la pon AHMAD anak kepada pak usu aku tu ada PSP.. so smua org kerumun sbb nak take turn nak main...

Ada la aku tanye kat adik si Ahmad tu Wafi "Sape punye PSP tu?" than Wafi tu jawab la " Abang Mat punyer.."

"Kenapa abg mat dapat n wafi tak dapat?" aku sebok tanye lagi
"Sbb abang Mat dapat No.1 kat kelas ari tu. so ayah bagi dia hadiah apa yg dia mintak ari tu"
"oooo abis tu wafi mintak apa kat ayah kalo dpt no 1?" lagi nak tau hehe buzy body

" Ermmm Wafi mintak sugar glider.."
"ha?? rugi nyer.. dah la mahal.kalo mati nnti sia2 jer lah wafi.. mintak la benda lain. Mintak Ipad 2 ", aku lak pandai2 bagi idea.. tp wafi geleng2 jer.. dia tanak ..yelah budak baru kecik kot.. hahaha aku saja jer.. :p

Masa kat dapur aku usik2 Wafi lagi suruh beli Ipad.. lepas tu aku nmpak pak usu aku jalan masuk dapur dari pintu belakang aku pon apa lagi saja jer nak kacau si Wafi..

"Pak usu! nie si Wafi nak Ipad!" wafi pon senyum2 amik cawan nak minum pak usu aku pon pusing ke arah aku dan wafi sambil tunjuk telapak tangan dia mcm nak menampar

"Nie Ipad (smbil angkat telapak tanggan dia tinggi mcm nak menampar) Kena nie melepet kang!"

ahahaha terbahak2 aku ketawa.. n wafi pon ketawa sambil ckp "bukan wafi akak nie ha padai2" lawak tol lah ayat tu!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...