Saturday, January 28, 2012

Memory Daun Pisang

Tajuk mmg tak kena langsung la kan.. ahahaha.. mals pening2 pk tajuk. Anyway selamat tahun baru semua.. & lupa nak share gak yg aku dah jadi Makcik! uish tak dpt terima kenyataan aku rasa..jd bagi nmpak lebih Glamour lagi dari nama "Mak Ngah" baik aku suruh anak buah aku panggil aku Mummy Jayed.. Welcome to my cute Baby Zara Nur Damia.. tp aku asik je tersasul sebut nama dia Zara Nur Qistina.. sbb planing awal tu ar namaye.. selama 9bulan dia dlm kandungan tu lah yg aku tau nama dia.. bila dah kuar dia di muka bumi ini Tok Ayah dia atau ayah aku lah sebenarnye.. dia suruh pertimbangkan balik nama Qistina tu.. tp Damia pon glem jugak lah baby zara.jgn nagish yeee ahahahaha... Tetiba aku rasa aku layak utk jaga baby. penyayang jugak aku nie *credit to myself ahahahaa!!

Actually aku tak dapat nak tido.. hermm malu la nak share sbb apa aku tak dpt tido..tp ada lah beberapa sebab yg aku listkan kenapa aku tak dpt nak tido.. Jadi meh la aku citer kan beberapa hikayat lama.. cewah.. hari nie tetiba aku rasa nak share cerita masa sekolah..

Masa aku sekolah dulu aku nie sangat lah selekeh.. aku rasa lah.. melalui gambar2 time sekolah yg aku tgk..ahahaha.. tp korg jgn tak percaya aku ada bf okey time sekolah dulu! ahahahaha.. Aku teringat kenangan masa aku form 1 dulu.. mungkin aku nie terlalu selekeh, gelap, tudung kedepan, baju agak2 kepam kan..ahahaha.. jadi bukan test lelaki2 la kan... jd ada lah sorg mamat form 4 nie.dia nak ngorat kawan aku.. time tu kitorg nak balik so jalan lah bersama2.. kitorg dah kenal dari standard 6 lagi. so masa form 1 mmg kitorg tetap bersama gak lah.. dipendekkan citer dia panggil kawan aku tu.. jadi kawan aku nie seret aku sekali gi kat jantan poyo tu..

sampai je kitorg kat situ lelaki tu tetiba ckp kat aku.. "ish... ko gi sana lah" smbil menunjukkan tangan tanda menghalau 'suh! suh!' dalam hati aku malu tuhan je yg tahu.. than kawan aku cover "kalo ko halau dia aku blah sekali ar" than kitorg pon blah.. tp kejadian tu mmg memalukan aku la..mmg mematikan mood aku.. than masa aku form 2 aku ada minat sorg lelaki dlm kelas aku...(kwn2 sekolah pasti tahu la kan)

than masa form 2 aku start bergaul dgn lelaki..sbb entah budak2 ppuan dlm kelas tu tak suka aku.. kenapa? aku sendiri pon tak faham.. ada lah beberapa kawan lelaki yg suka borak2 dgn aku dduk seblah aku.mybe sbb aku nie banyak mulut n byk sgt cerita jd diorg tiap2 hari melangok sebelah aku n berborak..ahahaha.. tp lelaki yg aku minat tu jarang borak dgn aku.dia cm ego2 tak mcm dak2 lain dlm kelas tu...

than tak lama pas tu lelaki yg aku minat tu boleh tahan la rapat dgn aku.. mcm kawan baik la.. tp aku tak pernah la tunjukkan yg aku suka dia..n dia pon mcm tak berminat pon dgn aku..gadis selekeh kot..sapa yg pandang.. tak lama lepas tu..dia couple dgn kawan2 aku.. aku tak salah taip yer..mmg dia couple dgn kawan2 aku.. utk 1thun tu tukar2 gf lak dia..ahahaha.. jeles? entah.. tak tau nak kata tak kot..sbb hubungan aku dgn dia rapat cm biasa.. n dia pon kalo dating tak ajak aku teman so tak de lak aku rasa jeles tu.cuma jeles bila kawan aku yg couple dgn dia tu sebok nak citer2 kat aku.. tu jelah aku rasa cm ish rimas betol...

masa form 3 aku tak tau lah aku dah jadi gadis jelita ke belum..tp rasa nyer tak kot..ahahahaha.. lelaki yg aku minat tu dah pindah kelas lain.. dia naik kelas n aku turun kelas..ahahaha. moral nyer..jgn menggatal nak bercinta drop pelajaran ko! ahahahaha.. tp walaupon terpisah n utk tahun tu aku bergado dgn dia tp lantak la.. aku masing mempunyai cara lain utk tgk dia.. setiap pagi aku akan gi ke dpn kelas n tunggu smpai dia datang. aku nmpak dia datang je aku terus masuk kelas.. motif?? ahahaha pelikkan aku nie? pelik ke poyo? entah tak tau..

tp akhirnye aku couple gak dgn dia..masa sehari before amik spm.. tercapai kan hasrat aku? ahahahaha.. tp yg tak best nyer.. lelaki idaman aku yg agak perfect (handsome, pandai, kelakar, tak merokok) akhirnye berubah menjadi sesuatu yg buruk... masa form 4 aku sabar jelah dgn peragai dia.. ish malas nak citer.. its the pass.. skrg dia dah tak mcm dulu..handsome pon dah tak.. tak. mmg lah org kata kecantikan tidak berkekalan....

mybe ada kesilapan dalam didikan ibu bapa, pergaulan rakan2 n diri dia sendiri..tp rasanye akibat smua nie terjadi sbb salah diri dia sendiri.. yg lain tu sikit2 jer.jd penyebab.. hermm.. aku cuma nak kata kita sepatutnye setiap hari memikirkan cara meningkatkan taraf hidup dan bukan nyer memundurkan diri akibat keseronokan yg smpai bila kita pon tak pasti..

ok lah aku nak wat cerita lawak..akhirnye jadi citer sedih... sbb about 6years aku bertahan dengan dia..than i have to say good bye.. dia tak baiki diri dia.. aku tak dpt nak tolong dah.. aku pon ada cita2 n aku tak nak hidup susah n sensara.. peluang mmg harus diberikan.. tp kalo utk 5thn dia sis2kan peluang yg aku bagi buat apa kan? baik aku je yg undur diri..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...